7 πολύ περίεργα γιατροσόφια για να θεραπεύσετε το hangover

7 πολύ περίεργα γιατροσόφια για να θεραπεύσετε το hangover
Real party of guys and girls getting drunk
Yuri_Arcurs via Getty Images
Real party of guys and girls getting drunk

Η αλήθεια είναι θα κάναμε τα πάντα για να θεραπεύσουμε το hangover, ειδικά αυτές τις μέρες που τα επίπεδα αλκοόλ κινούνται σε υψηλά επίπεδα. Από την άλλη, αυτά τα γιατροσόφια από όλο τον κόσμο που προτείνει η ιστοσελίδα Mental Floss ακούγονται πολύ περίεργα. Είναι κανείς διατεθειμένος να τα δοκιμάσει;

1. Μάτια προβάτου τουρσί

Πολλοί προτείνουν το τουρσί ως θεραπεία για το hangover, αλλά οι άνθρωποι στην Μογγολία το πήγαν ένα βήμα παραπέρα. Προτείνουν ως πρωινό δύο αβγά προβάτου τουρσί, μία συνταγή που χρησιμοποιείται ακόμα σε μερικές περιοχές ως θεραπεία για το μεθύσι.

2. Γλείψτε τον ιδρώτα σας

Κάποιες φυλές Ινδιάνων πιστεύουν ότι ο ίδιος μας ο ιδρώτας είναι η μόνος τρόπος για να ξεφορτωθούμε το hangover.

3. Λεμονάτες μασχάλες

Στο Πουέρτο Ρίκο, συνηθίζουν να βάζουν μία φέτα λεμόνι ή λάιμ στις μασχάλες πριν από μία νύχτα που αναμένεται να έχει πολύ αλκοόλ.

4. Τηγανιτό καναρίνι

Οι Ρωμαίοι ως γνωστόν έκαναν πολλές γιορτές όπου το κρασί έρεε άφθονο. Την επόμενη μέρα, όμως, έτρωγαν ένα καναρίνι τηγανιτό και ήταν περδίκια.

5. Θάψιμο στην άμμο

Ο ιρλανδικός μύθος αναφέρει ότι αν θέλει κάποιος να ξεφορτωθεί το hangover του θα πρέπει να πάει κοντά στην άμμο και να θαφτεί μέχρι τον λαιμό μέσα στην υγρή άμμο.

6. Κόκα κόλα και γάλα

Πρόκειται για πιο σύγχρονη θεωρία και βασίζεται στην ιστορία ενός μπάρμαν από την δεκαετία του '30 ο οποίος ισχυριζόταν ότι όποιος έπινε αυτό το μείγμα, έριχνε έναν υπνάκο και μετά ένιωθε περίφημα.

7. Ωμά χέλια

Μία δημοφιλής θεραπεία για το πολύ ποτό στην Ευρώπη τον μεσαίωνα ήταν τα ωμά χέλια για πρωινό. Συγκεκριμένα στην Πορτογαλία, τα «απολάμβαναν» βρασμένα μέσα σε κρασί και στο δικό τους αίμα.