Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πολιτικός κόσμος καταδικάζουν την τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πολιτικός κόσμος καταδικάζουν την τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία
Eurokinissi

Τον αποτροπιασμό του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Ύστερα από εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Πρέσβης Γεώργιος Γεννηματάς διεβίβασε προς τον εδώ Πρέσβη της Τουρκίας Γιασάρ Τσεβίκ, τον αποτροπιασμό του Έλληνα Προέδρου για την βάρβαρη τρομοκρατική ενέργεια. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε επίσης την αμέριστη συμπαράσταση του Ελληνικού προς τον Τουρκικό Λαό, τα θερμά συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων και τις ειλικρινείς ευχές του προς τους τραυματίες για ταχεία ανάρρωση.

Αργά το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία.

«Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της αποτρόπαιης τρομοκρατικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη του Ελληνικού λαού στον λαό της Τουρκίας αυτές τις δύσκολες στιγμές. Πρέπει να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας ώστε το 2017 να είναι χρονιά ειρήνης και ασφάλειας».

Την απερίφραστη καταδική του για τη «βάρβαρη πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση» που σημειώθηκε σε νυκτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών.

Με ανακοίνωσή του, εκφράζει επίσης την αμέριστη συμπαράστασή μας στον τουρκικό λαό και απευθύνει ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Την απερίφραστη καταδίκη του και τον αποτροπιασμό του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς. Ο κ. Βούτσης εξέφρασε επίσης τα θερμά συλλυπητήριά του στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων καθώς και τις ευχές του προς τους τραυματίες για ταχεία ανάρρωση.

Τα αισθήματα τόσο του ιδίου προσωπικά όσο και εκ μέρους της εθνικής αντιπροσωπείας, ο Πρόεδρος της Βουλής διαβίβασε μέσω της διπλωματικής οδού.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε στο Twitter: “Θλίψη και οδύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Τουρκία. Ας είναι το τελευταίο για το 2017... ”.

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ κ. Μανταλένα Παπαδοπούλου δήλωσε: «Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε με έντονο αποτροπιασμό την απίστευτης νοσηρότητας τρομοκρατική ενέργεια σε νυκτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης που έσπειρε το θάνατο και προκάλεσε τον βαρύτατο τραυματισμό δεκάδων αθώων πολιτών.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη μας στον τουρκικό λαό».

Δημοφιλή