ΔΙΕΘΝΕΣ
02/01/2017 12:30 EET | Updated 02/01/2017 12:30 EET

Γιατροί αφαίρεσαν μετά απο 18 χρόνια χειρουργικό ψαλίδι που είχαν ξεχάσει συνάδελφοί τους στην κοιλιά ασθενoύς

Shannon Fagan via Getty Images
Reaching for surgical tools in operating room

Γιατροί στο Βιετνάμ αφαίρεσαν μετά από 18 χρόνια ένα χειρουργικό ψαλίδι που είχαν ξεχάσει στο αριστερό μέλος της κοιλιάς ενός ασθενούς τους.

Όπως, αναφέρει το BBC, ειδικοί χειρουργοί μεταφέρθηκαν από το Ανόι στην επαρχία Nguyen της Ταϊλάνδης για βοηθήσουν στην επέμβαση. Ο 54χρονος ασθενής επισκέφθηκε το νοσοκομείο μετά την εμπλοκή του σε ένα τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα και το υπερηχογράφημα στο οποίο υπεβλήθη έδειξε ότι ένα αιχμηρό εργαλείο βρισκόταν στο αριστερό μέρος της κοιλιακής του χώρας.

Ένας δεύτερος ιατρικός έλεγχος που έγινε στον 54χρονο σε νοσοκομείο στην επαρχία Bac Kan απέδειξε χωρίς καμία αμφιβολία πως στην κοιλιά του υπήρχε ένα χειρουργικό ψαλίδι 15 εκατοστών, που βρισκόταν αρκετά κοντά στο παχύ του έντερο, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας Tuoi Tre.

Ο Ma Van Nhat αναφέρει ότι το ψαλίδι ίσως να ξεχάστηκε στην κοιλιά από τους γιατρούς κατά τη διάρκεια μίας χειρουργικής επέμβασης στην οποία είχε υποβληθεί μετά την εμπλοκή του σε ένα άλλο τροχαίο ατύχημα το 1998 στο γενικό νοσοκομείο της Bac Kan, σημειώνει η Vietnam Express. Ο ίδιος προσθέτει πως μέχρι πρότινος δεν είχε καμία ενόχληση πέρα από έναν πρόσφατο πόνο στο στομάχι ο οποίος δεν περνούσε με τα παυσίπονα.

Οι χειρούργοι πραγματοποίησαν μία επέμβαση που διήρκησε 3 ώρες, αναφέροντας πως κατάφεραν να αφαιρέσουν το ψαλίδι, οι λαβές του οποίου είχαν σκουριάσει και είχαν κολλήσει στα γεννητικά όργανα του 54χρονου.

Το Υπουργείο Υγείας έχει διατάξει έρευνα προκειμένου να βρεθεί ποιο ήταν οι γιατροί που ξέχασαν το χειρουργικό ψαλίδι στην κοιλιά του ασθενούς.