Aποχώρηση από τη νεολαία της «Πλεύσης Ελευθερίας» με βαρύτατες καταγελλίες για το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Aποχώρηση από τη νεολαία της «Πλεύσης Ελευθερίας» με βαρύτατες καταγελλίες για το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Σε βαρύτατες καταγγελίες κατά του κόμματος της Ζωής Κωνσταντοπούλου, «Πλεύση Ελευθερίας», τόσο για την πολιτική του στάση όσο και για τις εργασιακές συνθήκες σε αυτό, προχώρησε με ανάρτησή του στο Facebook, μέλος της νεολαίας του κόμματος.

Συγκεκριμένα, στις 31 Δεκεμβρίου, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, το μέλος της νεολαίας και ιδρυτικό μέλος της «Πλεύσης Ελευθερίας», Μιχάλης Κριθαρίδης, ανακοίνωσε την αποχώρησή του, εξαπολύοντας επίθεση για τις επικρατούσες εργασιακές συνθήκες εντός του κόμματος.

«Οι εργαζόμενοι του κόμματος ας πούμε, εργάζονταν στο κόμμα σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα! Δούλευαν υπερωράρια, ενώ τις υπερωρίες και τα έξοδα κίνησης, τους τα παρακρατούσαν υπέρ του κόμματος βεβαίως βεβαίως!», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Κριθαρίδης.

«Ακόμη υφίσταντο σχεδόν σε καθημερινή βάση μια απαράδεκτη συμπεριφορά μέσα σε ένα κόμμα το οποίο υποτίθεται πρέσβευε και διακήρυττε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες και δημιουργήθηκε για να προστατέψει την κοινωνία και τους ανθρώπους», προσθέτει το πρώην στέλεχος της «Πλεύσης Ελευθερίας».

Ο πρώην νεολαίος της Πλεύσης Ελευθερίας κάνει λόγο για απαράδεκτες συμπεριφορές της κ. Κωνσταντοπούλου και του εκπροσώπου του κόμματος και Λαρισαίου ηθοποιού Διαμαντή Καραναστάση.

«Προσωπικά ντρέπομαι που στήριξα αυτό το πολιτικά και κοινωνικά επικίνδυνο, ανελεύθερο και αντιδημοκρατικό μόρφωμα. Που δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά, τις αξίες και τους αγώνες της. Και ζητώ συγγνώμη που σας παρότρυνα να στηρίξετε μια τόσο λαθεμένη πολιτική επιλογή», αναφέρει στην εν λόγω ανάρτηση, καταλήγοντας.

Και άλλες απομακρύνσεις

Από την Πλεύση Ελευθερίας απομακρύνθηκαν και η Στέλλα Κεμανετζή, δημοσιογράφος που είχε αναλάβει το γραφείο τύπου, αλλά και ο Σταύρος Παπαϊωάννου που ήταν ο υπεύθυνος νεολαίας του κόμματος, αλλά και μέλος της Επιτροπής Αλήθειας. Μάλιστα στην εναρκτήρια παρουσία της Πλεύσης Ελευθερίας (τον Απρίλιο, στο «Χυτήριο») στον Στ. Παπαϊωάννου είχε ανατεθεί ο πρόλογος της εκδήλωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη θέση του υπεύθυνου νεολαίας της Πλεύσης Ελευθερίας πηγαίνει ο Δημήτρης Κομνηνός, γιος του ηθοποιού Λάκη Κομνηνού

H απάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τον απολογισμό των δράσεων και της συνολικής πορείας του κόμματος για το 2016 απαντάει εμμέσως και στις βαριές καταγγελίες για τις εργασιακές συνθήκες εντός του.

«Στη διαδρομή αυτής της χρονιάς μετρήθηκαν πολλά. Κυρίως μετρήθηκαν άνθρωποι και κίνητρα. Κάποιοι βρέθηκαν λίγοι. Σε ήθος, ποιότητα, αντιστάσεις. Κι αυτοί δεν έχουν και δεν θα έχουν θέση στη μάχη μας» αναφέρει η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Δεν έχουν θέση στη μάχη μας αυτοί που καπηλεύονται τους αγώνες και την ιστορία άλλων για να παίζουν παιχνίδια επιρροής, εξαγοράς και διαφθοράς, μοιράζοντας χρήματα και οφίκια σε επιρρεπείς στον ενδοτισμό. Δεν έχουν θέση στη μάχη μας αυτοί που παριστάνουν τους επαναστάτες αλλά παλεύουν για μια καρέκλα ή για λίγη μιντιακή προβολή. Δεν έχουν θέση στη μάχη μας όσοι μεθούν από την οσμή του χρήματος και της εξουσίας και είναι έτοιμοι να πουλήσουν αρχές, αξίες, φίλους, οικογένεια, τον εαυτό τους τον ίδιο για να "δικτυωθούν" και να "αποκατασταθούν", προσθέτει και καταλήγοντας τονίζει:

«Η δική μας μάχη απέδειξε ότι ούτε επηρεάζεται ούτε σηκώνει γυρολόγους-λασπολόγους-εκμαυλιστές. Αυτοί, μέσα στο 2016, βρήκαν τον πραγματικό τους προορισμό και τους συμπαραστάτες τους. Ευτυχώς, είναι οικτρά λίγοι».

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση του Μιχάλη Κριθαρίδη:

Δημοφιλή