20 χρόνια από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα

JAKARTA, INDONESIA - NOVEMBER 06:  Diana, Princess of Wales, on a visit to the British Internetional School during her official visit to Indonesia on November 6, 1989 in Jakarta, Indonesia. The Princess is wearing a suit by Catherine Walker.  (Photo by Georges De Keerle/Getty Images)
JAKARTA, INDONESIA - NOVEMBER 06: Diana, Princess of Wales, on a visit to the British Internetional School during her official visit to Indonesia on November 6, 1989 in Jakarta, Indonesia. The Princess is wearing a suit by Catherine Walker. (Photo by Georges De Keerle/Getty Images)

Ήταν 31 Αυγούστου του 1997 όταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα, που είχε αγαπήσει όλος ο κόσμος μέσα από το φιλανθρωπικό της έργο και είχε εξάψει την περιέργεια πολλών λόγω της ασύμβατης- με το παλάτι- ζωής της, πέθανε σε αυτοκινητικό δυστύχημα μαζί με τον σύντροφό της Ντόντι Αλ Φαγιέντ, στο Παρίσι.

Το ζευγάρι είχε μόλις αναχωρήσει από το ξενοδοχείο του στο Παρίσι και προσπαθούσε να αποφύγει τους παπαράτσι που τους παρακολουθούσαν στενά. Το όχημα στο οποίο επέβαιναν μπήκε σε μία σήραγγα, αλλά ο οδηγός που είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί μέσα στην σήραγγα. Ο οδηγός και ο Αλ Φαγιέντ σκοτώθηκαν ακαριαία, ενώ η πριγκίπισσα Νταϊάνα οδηγήθηκε στο νοσοκομείο σε κακή κατάσταση, όπου άφησε και τη τελευταία της πνοή. Πολλοί έσπευσαν να κατηγορήσουν τους παπαράτσι που την ακολουθούσαν πιεστικά για τον θάνατό της και μάλιστα, λέγεται ότι ακόμα και όταν βρισκόταν εγκλωβισμένη στο αυτοκίνητο και χωρίς να έχει τις αισθήσεις της, οι φωτογράφοι έκαναν τα πάντα για ένα καρέ της πριγκίπισσας. Στην κηδεία της τραγούδησε ο καλός της φίλος, Elton John, το «Candle in the Wind», ένα τραγούδι που έγραψε για τον χαμό της.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα, ήταν ένα παγκόσμιο σύμβολο του στιλ και της κομψότητας και μέσα από το φιλανθρωπικό της έργο άλλαξε την ζωή χιλιάδων ανθρώπων. Φέτος, τον Αύγουστο, συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον θάνατό της και με αφορμή την επέτειο του θανάτου της Νταϊάνα, το παλάτι πραγματοποιεί τον Φεβρουάριο μία έκθεση με τα πιο εμβληματικά ρούχα που φόρεσε.