Σύλληψη συνεργού του Βασίλη Παλαιοκώστα: Φέρεται να επισκεπτόταν την Πόλα Ρούπα

Σύλληψη συνεργού του Βασίλη Παλαιοκώστα: Φέρεται να επισκεπτόταν την Πόλα Ρούπα
Sooc

Σύλληψη-«κλειδί» πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. ταυτόχρονα με τον εντοπισμό της Πόλα Ρούπα.

Ο 37χρονος ποινικός που συνελήφθη στην Αθήνα το πρωί της Πέμπτης φέρεται να ήταν στο παρελθόν συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα. Συγκεκριμένα είχε κατηγορηθεί το 2008 για συμμετοχή στην απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά. Ήταν συνεργός του Παλαιοκώστα, του Γιώργου Πετρακάκου και άλλων αντιεξουσιαστών που συμμετείχαν στην απαγωγή.

Ο 37χρονος που συνελήφθη από στελέχη της Ασφάλειας Αττικής φέρεται-σύμφωνα με την ΕΛΑΣ- να επισκεπτόταν τη σύντροφο του Νίκου Μαζιώτη στο σπίτι της στην Ηλιούπολη, ενώ πιθανολογείται ότι τη βοήθησε στο αποτυχημένο εγχείρημα της απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο συγκεκριμένος άνδρας είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και έξι μηνών, ενώ 13 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή επιβλήθηκαν στους γονείς και στην αδελφή του, οι οποίοι κατηγορούνται ότι παρέλαβαν τμήμα των λύτρων που δόθηκαν για την απελευθέρωση του Γιώργου Μυλωνά.

Ο 37χρονος, κατά τη διάρκεια της απαγωγής Μυλωνά ήταν έγκλειστος στις φυλακές Τρικάλων για ληστείες καταστημάτων. Φέρεται να συμμετείχε σε ληστείες καταστημάτων μαζί με τον Γιώργο Πετρακάκο, ενώ συγγενικά του πρόσωπα φέρεται να παρέλαβαν μέρος των λύτρων. Στο παρελθόν είχε καταγγείλει ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια από τους «γορίλες» του κράτους.

Μετά την αποφυλάκισή του φαίνεται να είχε δημιουργήσει συμμορία, με την συμμετοχή ατόμων από την πρώην Σοβιετική Ένωση και μίας ακόμη γυναίκας που προχωρούσαν σε ληστείες. Θεωρείται βασικός ύποπτος για την ληστεία σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας και πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της ΔΙΑΣ στην Πεύκη.

Δημοφιλή