ΚΟΙΝΩΝΙΑ
06/01/2017 03:30 EET | Updated 06/01/2017 07:23 EET

Η Ρούπα κυκλοφορούσε με χαμηλό προφίλ ως «Ελένη». Επιχειρηματίες και πρόεδροι ΔΕΚΟ στις σημειώσεις

Eurokinissi

Τεράστιος χαρακτηρίζεται από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ο όγκος των ευρημάτων στο σπίτι όπου διέμενε η Πόλα Ρούπα. Σημειώσεις και χάρτες που βρέθηκαν «δείχνουν» στην Αστυνομία προπαρασκευαστικές πράξεις για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις σημειώσεις προκύπτουν αναφορές σε πολιτικούς, επιχειρηματίες και προέδρους ΔΕΚΟ. Οι αστυνομικοί αναζητούν μέσα από τις σημειώσεις συμπεράσματα για τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν χωρίς να είναι σαφές ποια τρομοκρατική οργάνωση είχε την ευθύνη αλλά και για χτυπήματα που θα γινόντουσαν στο μέλλον.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ηλιούπολη προκύπτει ότι η Πόλα Ρούπα κυκλοφορούσε στην περιοχή με το όνομα «Ελένη». Οι γείτονες δεν είχαν αντιληφθεί ότι πρόκειται για την καταζητούμενη για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα».

Η 25χρονη που συνελήφθη μαζί με τη Ρούπα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, φιλόλογος που δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις Αρχές. Η νεαρή πρόσεχε το 6χρονο παιδί της Ρούπα όταν εκείνη απουσίαζε από το σπίτι, ενώ ερευνάται περαιτέρω εμπλοκή της στην υπόθεση. Χαρακτηρίζεται ως άτομο της «απολύτου εμπιστοσύνης» της Ρούπα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερνή, η επικήρυξη του 1 εκατ ευρώ ήταν αυτή που οδήγησε και στην σύλληψή της. Ένας άνδρας πέρασε το κατώφλι της ΓΑΔΑ πριν από τρεις εβδομάδες και πρόδωσε την «κ. Ελένη» όπως γνώριζε την Πόλα Ρούπα η γειτονιά στην Ηλιούπολη.

Ένα δεύτερο πρόσωπο-«κλειδί» είναι 37χρονος ποινικός. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το κατά πόσο μπορεί να είχε ρόλο σε ληστεία που είχε γίνει στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας.

Ο 37χρονος είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και έξι μηνών για την απαγωγή Μυλωνά, ενώ 13 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή επιβλήθηκαν στους γονείς και στην αδελφή του, οι οποίοι κατηγορούνταν ότι παρέλαβαν τμήμα των λύτρων που δόθηκαν για την απελευθέρωση του Μυλωνά.

Κατά τη διάρκεια της απαγωγής Μυλωνά ήταν έγκλειστος στις φυλακές Τρικάλων για ληστείες καταστημάτων. Μετά την αποφυλάκισή του φαίνεται να είχε δημιουργήσει συμμορία, με τη συμμετοχή ατόμων από την πρώην Σοβιετική Ένωση και μίας ακόμη γυναίκας.

Αυτοκίνητο-«σφραγίδα»

Έκπληξη προκάλεσε στους αστυνομικούς ο εντοπισμός οχήματος μάρκας Hyundai σε γκαράζ που βρέθηκε στην Ηλιούπολη και φέρεται να σχετίζεται με τη δράση της Πόλα Ρούπα.

Όπως αποδείχθηκε, πρόκειται για το αυτοκίνητο-«σφραγίδα» του Νίκου Μαζιώτη, το οποίο αναζητούσαν οι αρχές από το 2014. Με το συγκεκριμένο όχημα είχε διαφύγει ο Μαζιώτης από τη ληστεία στην Κλειτορία.

Μέσα στη γιάφκα του Αλίμου εντοπίστηκαν ακόμη μεγάλη ποσότητα από μασούρια δελατοδυναμίτιδας, ποσότητα anfo (εργοστασιακό λίπασμα), το οποίο χρησιμοποιούσε ο Επαναστατικός Αγώνας για κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, και φυσίγγια πολεμικού καλάσνικοφ. Εκτιμάται ότι τα όπλα βρίσκονται σε άλλο χώρο τον οποίο αναζητούν ακόμη οι Αρχές.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost