Καταφθάνει το κύμα ψύχους: Χιόνια σε Καστοριά, Κοζάνη, Φλώρινα και Πτολεμαΐδα

Καταφθάνει το κύμα ψύχους: Χιόνια σε Καστοριά, Κοζάνη, Φλώρινα και Πτολεμαΐδα
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Sooc

Εν αναμονή της άφιξης του κύματος κακοκαιρίας που καταφθάνει στη χώρα μας είναι ο κρατικός μηχανισμός. Οι περισσότεροι δήμοι ετοιμάζουν θερμαινόμενους χώρους για τους αστέγους, μεταξύ των οποίων και οι δήμοι Αθηναίων και Πειραιά.

Σημειώνεται πως ανοιχτοί θα παραμείνουν και τρεις σταθμοί μετρό (Ομόνοια, Μοναστηράκι και Μεταξουργείο) ως και τη Δευτέρα.

Στο μεταξύ, χιόνια άρχισαν να πέφτουν από το βράδυ της Πέμπτης σε Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα και Κοζάνη, ενώ κανονικά γίνονται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Στα λευκά «ντύθηκε» η δυτική Μακεδονία, με το ύψος του χιονιού στην πόλη της Φλώρινας να φτάνει τα επτά εκατοστά.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν σήμερα, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο, σε ορισμένες πτήσεις, από και προς το Αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Συγκεκριμένα, δεν πραγματοποιήθηκαν οι πτήσεις από Σάμο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και από Θεσσαλονίκη προς Σάμο, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, που έφτασαν ακόμα και τα 8 μποφόρ, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Υπάλληλοι του αεροδρομίου «Μακεδονία», υποστήριξαν στο www.praktoreio-macedonia.gr, ότι οι πτήσεις ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν με μικρά αεροσκάφη, τα οποία λόγω των δυνατών ανέμων, ήταν δύσκολο να απογειωθούν και να προσγειωθούν στο νησί της Σάμου. Τόνισαν ωστόσο ότι οι υπόλοιπες πτήσεις πραγματοποιούνται κανονικά.

Τα συνεργεία της Περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας έριξαν αλάτι στο σύνολο του επαρχιακού ορεινού δικτύου ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα καθάριζαν όπου υπήρχε πρόβλημα στο εθνικό δίκτυο και την Εγνατία οδό όσο και στο επαρχιακό δίκτυο. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από -5 στην Φλώρινα έως - 2 στην Κοζάνη.

Η αστυνομική διεύθυνση δυτικής Μακεδονίας σημειώνει ότι για την κίνηση οχημάτων χρειάζονται αλυσίδες στον επαρχιακό δρόμο Καστοριάς - Φλώρινας από το 18ο έως το 28ο χλμ. μέσω Βιτσίου, Καστοριάς - Αμυνταίου από το 27ο έως το 34ο χλμ. μέσω Κλεισούρας, Καστοριάς - Ιωαννίνων από το 35ο έως το 45ο χλμ. μέσω Κοτύλης και στον δρόμο Καστοριάς - Κρυσταλλοπηγής από το 10 ο έως το 25ο χλμ. μέσω Γαύρου. Επίσης χρειάζονται αλυσίδες στο ορεινό δίκτυο της Φλώρινας και της Π. Ε Κοζάνης.

Δημοφιλή