Τσίπρας: Φάρος μεγάλων αξιών η Ελλάδα, θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Τσίπρας: Φάρος μεγάλων αξιών η Ελλάδα, θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα
Sooc

«Δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, όπως αυτά ορίζονται από τις διεθνείς συνθήκες» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, πριν την τελετή του Αγιασμού των υδάτων.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την Ελλάδα φάρο μεγάλων αξιών, κάτι που «έχει καταστήσει τη χώρα μας ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας», συμπληρώνοντας πως στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης «χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας».

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του κ. Τσίπρα:

«Μια μεγάλη γιορτή, για την Ορθοδοξία, μια μεγάλη μέρα για την Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στο ανατολικότερο, μεγάλο λιμάνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Αλεξανδρούπολη. Μια πόλη με μεγάλη ιστορία, αλλά και με μέλλον. Με μέλλον που μπορούμε να χτίσουμε, όλοι μαζί με ενότητα, ομοψυχία και όραμα, ώστε η Αλεξανδρούπολη να γίνει, κόμβος διακομετακομιστικός, ενεργειακός, εμπορικός, αλλά και να αποδείξουμε ότι κάνουμε πράξη αυτά που πιστευουμε βαθιά, ότι στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης, από τον Έβρο έως το Καστελόριζο, χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας.

Θέλω σήμερα με αυτή την ευκαιρία με την παρουσία τη δική μου, του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, να στείλω και ένα μήνυμα φιλίας, συνεργασίας, αλλά και αποφασιστικότητας, να υπερασπιστούμε τα δίκαιά μας. Φιλίας και συνεργασίας προς όλους τους λαούς, ότι η Ελλάδα είναι φάρος μεγάλων αξιών, και εκπέμπει αυτές τις αξίες της ειρήνης, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης, της αγάπης προς τον συνάνθρωπο. Και αυτό είναι που έχει καταστήσει τη χώρα μας, σε ένα διεθνώς αποσταθεροποιημένο περιβάλλον, ως πυλώνα ασφάλειας, και σταθερότητας».

«Τείνουμε το χέρι της συνεργασίας, ταυτόχρονα, όμως δηλώνουμε, και την αποφασιστικότητα μας, να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, έτσι όπως απορρέουν από τις διεθνείς συμβάσεις και το διεθνές δίκαιο. Να ευχηθώ σε όλους χρόνια πολλά, καλή χρονιά, αισιοδοξία και ανάταση για ένα δύσκολο έτος, το οποίο όμως θα φέρει τη χώρα μας πιο ψηλά, θα την καταστήσει μια δύναμη αναντικατάστατη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στο διεθνές στερέωμα».

Παρά τη χαμηλή θερμοκρασία και τη συνεχή και έντονη βροχόπτωση, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης βούτηξαν περισσότεροι από 10 νεαροί για να πιάσουν τον Σταυρό».

Δημοφιλή