Μηνυτήρια αναφορά για αρπαγή ανηλίκου κατέθεσε κατά παντός υπευθύνου για τον γιο της η Πόλα Ρούπα

Μηνυτήρια αναφορά για αρπαγή ανηλίκου κατέθεσε κατά παντός υπευθύνου για τον γιο της η Πόλα Ρούπα
eurokinissi

Για αρπαγή ανηλίκου κατηγορεί κάθε υπεύθυνο η Πόλα Ρούπα με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Στην αναφορά της 48χρονης επισημαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι αρχές κρατούν τον ανήλικο γιο της από χθες "αρνούμενες να παραδώσουν την επιμέλεια του" στην μητέρα και την αδελφή της όπως ζητάει η ίδια.

Η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη συγκατηγορούμενή της έχουν παραπεμφθεί να απολογηθούν για τις δύο κακουργηματικές και τις δύο πλημμεληματικές πράξεις που τους αποδόθηκαν πριν λίγο, ενώπιον της 5ης Τακτικής Ανακρίτριας.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει ψευδείς και ανεύθυνες τις αναφορές για την τύχη του εξάχρονου παιδιού της Ρούπα, καθώς ούτε συνελήφθη, ούτε κρατήθηκε, απλώς τέθηκε σε προστασία.

Ειδικότερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης σημειώνει ότι το ανήλικο παιδί της 48χρονης συλληφθείσας Πόλας Ρούπα τέθηκε σε προστασία, μέχρι την οριστική ανάθεση της επιμέλειάς του, ενώ παράλληλα παρακολουθείται από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Εξάλλου, τονίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ήδη διευθετείται το ζήτημα της σταθερής επικοινωνίας του ανήλικου με τους στενούς συγγενείς του και προσθέτει: «Αυτό που προέχει, είναι να διασφαλιστεί το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, το οποίο θα κρίνουν τα θεσμοθετημένα όργανα, όπως γίνεται σε κάθε όμοια περίπτωση».

Δημοφιλή