11 βιβλία για να διαβάσετε, πριν δείτε τις ταινίες του 2017 που βασίστηκαν σε αυτά

11 βιβλία για να διαβάσετε, πριν δείτε τις ταινίες του 2017 που βασίστηκαν σε αυτά
HPMG

Οι μυθιστοριογράφοι και οι συγγραφείς διηγημάτων αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τις πολλές ευφάνταστες ταινίες που είδαμε μέσα στο 2016, οι οποίες βασίστηκαν στα δικά τους έργα. Το «Elle», η ανατριχιαστική ιστορία για το φόβο, το άγχος και το θρίαμβο που ακολουθούν μια επίθεση, είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα «Oh...» του Philippe Djian. Το «Arrival» είναι βασισμένο σε ένα διήγημα του συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Ted Chiang με τίτλο «Story of Your Life».

Το 2017 υπόσχεται, με τη σειρά του, να φέρει στην μεγάλη οθόνη πολλές ακόμα διασκευές βιβλίων. Αν, λοιπόν, θέλετε να έχετε το προβάδισμα και να διαβάσετε το βιβλίο πριν την κυκλοφορία της ταινίας, επιλέξαμε για εσάς τις ταινίες-που-έχουν-βασιστεί-σε-βιβλίο που περιμένουμε περισσότερο μέσα στο 2017.

Η ιστορία: Η ιστορία της Katherine Johnson, μιας μαθηματικής ευφυίας που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη στης NASA. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Taraji P. Henson, Octavia Spencer και Janelle Monae.

Βασίστηκε στο: «Hidden Figures» της Margot Lee Shetterly.

Η ιστορία: Αστυνομικό δράμα του 1920 με πρωταγωνιστή τον Ben Affleck, ο οποίος βρίσκεται επίσης πίσω από το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας. Μαζί του οι Zoe Saldana, Elle Fanning και Sienna Miller.

Βασίστηκε στο: «Live by Night» του Dennis Lehane

Η ιστορία: Αν η ταινία ακολουθήσει πιστά το βραβευμένο με Booker βιβλίο στο οποίο βασίζεται, θα αφορά το χρόνο που περνά και τους ανθρώπους που περνούν και φεύγουν από τις ζωές μας, αφήνοντας πάνω μας το σημάδι τους. Πρωταγωνιστεί ο Jim Broadbent, ως ένας ηλικιωμένος άντρας που μαθαίνει την αλήθεια για έναν φίλο του από τα χρόνια που ήταν νέος.

Βασίστηκε στο: «The Sense of an Ending» του Julian Barnes

Wonder

Η ιστορία: Ο Jacob Tremblay, τον οποίο μπορεί να θυμάστε από την συγκλονιστική ερμηνεία του στο «Room», παίζει ένα αγόρι με δυσμορφία στο προσώπυ. Ακριβώς όπως και στο «Room», το «Wonder» απεικονίζει τη σχέση του αγοριού με την οικογένειά του και το πώς μαθαίνουν να μεγαλώνουν μαζί.

Βασίστηκε στο: «Wonder» του R.J. Palacio

Η ιστορία: Το 1925, ο εξερευνητής Percy Fawcett εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια του τελευταίου από τα πολλά ταξίδια που έκανε στον Αμαζόνιο προς αναζήτηση αποδείξεων ύπαρξης ενός χαμένου πολιτισμού. Ο Charlie Hunnam πρωταγωνιστεί, με τον Robert Pattinson στο πλευρό του.

Βασίστηκε στο: «The Lost City of Z: A Tale of Deadly Obsession in the Amazon» του David Grann.

Η ιστορία: Ο Tom Hanks παίζει ένα μεγιστάνα μιας τεράστιας start-up εταιρείας και η Emma Watson μία από τις νέες του υπαλλήλους, σε μια δυστοπική ιστορία σχετικά με την ιδιωτικότητα -την ανάγκη ύπαρξής της και τις επιπτώσεις της μείωσής της.

Βασίστηκε στο: «The Circle» του Dave Eggers

The Dinner

Η ιστορία: Κατά τη διάρκεια ενός δείπνου σε ένα εστιατόριο, δύο οικογένειες -η μία ενός δασκάλου και η άλλη του αδερφού του, ενός πολιτικού- συναντώνται για να μιλήσουν για το έγκλημα που διέπραξαν οι γιοι τους. Πρωταγωνιστούν οι Richard Gere και Laura Linney.

Βασίστηκε στο: «The Dinner» του Herman Koch

My Cousin Rachel

Η ιστορία: Το βιβλίο μεταφέρθηκε αρχικά στον κινηματογράφο το 1952 και έπειτα στην τηλεόραση, το 1983, με τη μορφή μίνι σειράς. Ένας άντρας σχεδιάζει να δολοφονήσει τη ξαδέρφη του, την οποία στην ταινία θα υποδύεται η Rachel Weisz.

Βασίστηκε στο: «My Cousin Rachel» της Daphne Du Maurier

Everything, Everything

Η ιστορία: Η Amanda Stenberg υποδύεται την Maddy Whittler, ένα νεαρό κορίτσι που, όπως υπονοεί ο τίτλος, είναι αλλεργική στα πάντα. Είναι επικίνδυνο να αφήσει την ασφάλεια του σπιτιού της, όταν όμως ένας νέος γείτονας μετακομίζει δίπλα της, αναγκάζεται να το κάνει.

Βασίστηκε στο: «Everything, Everything» της Nicola Yoon

The Dark Tower

Η ιστορία: Όπως έχουμε μάθει, τα βιβλία του Stephen King είναι τα πλέον κατάλληλα για κινηματογραφικές μεταφορές. Εδώ έχουμε ένα sci-fi western με πρωταγωνιστές τους Idris Elba και Matthew McConaughey.

Βασίστηκε στο: Στη σειρά βιβλίων «The Dark Tower» του Stephen King

The Mountain Between Us

Η ιστορία: Ο Idris Elba πρωταγωνιστεί σε μία ακόμη μεγάλη κινηματογραφική μεταφορά φέτος, αυτή τη φορά μαζί με την Kate Winslet, στην ιστορία ενός ζευγαριού που μένει αβοήθητο σε ένα βουνό, μετά την πτώση του αεροπλάνου τους.

Βασίστηκε στο: «The Mountain Between Us» του Charles Martin

Δημοφιλή