ΕΙΔΗΣΕΙΣ
08/01/2017 10:18 EET | Updated 08/01/2017 10:18 EET

Παππάς: Να πει ο Μητσοτάκης αν επιμένει στις απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων

Eurokinissi

Εάν «ο κ. Μητσοτάκης επιμένει στην υπογραφή των 15.000 απολύσεων στο δημόσιο τομέα» που είχε αποφασιστεί το 2014» αναρωτήθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

«Και αν μεν επιμένει, να πει από πού θα τις κάνει; Αν δεν επιμένει, να πει τι μεσολάβησε και άλλαξε γνώμη», σημείωσε ο υπουργός, που χαρακτήρισε «σπέκουλα με συγκεκριμένη στόχευση» τα δημοσιεύματα εις βάρος υπουργών (όπως της Όλγας Γεροβασίλη ή του Παναγιώτη Κουρουμπλή). Το μείζον, υποστήριξε ο υπουργός, είναι να πάρει θέση η ΝΔ στις προσλήψεις 4.000 υγειονομικών και 20.000 αναπληρωτών στη δημόσια Παιδεία. «Στήνονται δημοσιεύματα με στόχο να συγκαλυφθούν σκάνδαλα της Νέας Δημοκρατίας» δήλωσε.

Όσον αφορά στη διαπραγμάτευση κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «ακούει τον κ. Σόιμπλε». Κάλεσε, επιπλέον, την αξιωματική αντιπολίτευση να ομολογήσει ότι το πρόγραμμα επί κυβερνήσεώς της δεν έβγαινε, γι' αυτό και η συμφωνία για μεγαλύτερα πλεονάσματα.

Στο ειδικότερο θέμα της συμμετοχής ή μη, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο υπουργός υποστήριξε εν κατακλείδι, «το ΔΝΤ είναι μέρος της συμφωνίας, δεν εγείρουμε εμείς το ζήτημα, το ίδιο είναι που το θέτει». Και θύμισε ότι άλλες πλευρές ζητούσαν τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα. Αυτό που πράττει η ελληνική κυβέρνηση είναι να ζητά από όλα τα μέρη να μην καθυστερούν, πρόσθεσε.

Ο υπουργός υπογράμμισε ακόμη ότι η χώρα έχει διεθνείς συμμάχους, δεν είναι στην απομόνωση πλέον, θυμίζοντας τις επισκέψεις των Προέδρων των ΗΠΑ και της Ρωσίας, επίσης τη Διάσκεψη των χωρών του Νότου. Συμμαχίες που αποτυπώνονται π.χ. στα εργασιακά, εκεί όπου η Ελλάδα έχει βρει «διευρυμένη κατανόηση» από την Ευρώπη.

Μάλιστα, στο σημείο αυτό ο υπουργός θύμισε ότι παρότι το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών και το ΔΝΤ δεν ήθελαν να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση, «δεν τα κατάφεραν».

Σε μια γενικότερη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, ο υπουργός Νίκος Παππάς παρατήρησε ότι οι δυνάμεις της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας πληρώνουν το τίμημα της μακράς σύμπλευσής τους με τους συντηρητικούς. Αναγνώρισε όμως ότι και εντός συντηρητικών κύκλων έχει ξεκινήσει συζήτηση για την ανάγκη να περάσει η Ευρώπη στην ανάπτυξη. Μάλιστα, στο σημείο αυτό απένειμε τα εύσημα στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλoντ Γιούνκερ για τη στάση του στο ελληνικό ζήτημα. «Η Ευρώπη πληρώνει το τίμημα της γερμανικής μη επιλογής, που δεν θέλει και τα δύο πόδια στην Ευρώπη», είπε.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post