ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/01/2017 16:40 EET | Updated 09/01/2017 18:34 EET

Στα λευκά η Αθήνα, χιόνι ακόμη και στο κέντρο της πόλης

Eurokinissi

Το χιόνι που περίμεναν τόσες ημέρες οι Αθηναίοι άρχισε να πέφτει από το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο της πρωτεύουσας και εντονότερα στα βόρεια προάστια.

Η μετεωρολογική υπηρεσία είχε προβλέψει νωρίτερα ότι οι χιονοπτώσεις θα ήταν έντονες σε περιοχές όπως το Βόρειο Αιγαίο, η Εύβοια και οι Σποράδες, ενώ στα λευκά αναμενόταν να ντυθούν περιοχές και στην Αττική, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Ύφεση των έντονων καιρικών φαινομένων αναμένεται από την Πέμπτη. Στην Αθήνα το χιόνι άρχισε να πέφτει λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα και σε τέτοια πυκνότητα που σύντομα σχηματίστηκε ένα λευκό στρώμα στις οροφές των σταθμευμένων αυτοκινήτων. Στα βόρεια προάστια που η χιονόπτωση ήταν πιο έντονη ντύθηκαν στα λευκά και οι επιφάνειες των κτιρίων και των δρόμων με τη λιγότερη κίνηση.

Photo gallery Χιονι Αθηνα See Gallery

Eντυπωσιακές είναι και οι φωτογραφίες απ' την έντονη χιονόπτωση στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας την ώρα που διεξαγόταν αγώνας μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Κέρκυρας.

Photo gallery Χιονι ΠΑΟ See Gallery

Κυκλοφοριακά προβλήματα στην Αττική λόγω χιονόπτωσης

Την ίδια στιγμή η χιονόπτωση έχει προκαλέσει κυκλοφοριακά προβλήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας.

Συγκεκριμένα, περίπου μετά τις 9 το βράδυ της Δευτέρας διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

-Στη λεωφόρο Διονύσου από το ύψος του γηπέδου της περιοχής έως την περιοχή Ανατολή.

-Στη λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο.

- Στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πεντέλης 414 έως το ύψος της λεωφόρου Διονύσου.

-Από το 4ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θήβας, στο ρεύμα προς τη Θήβα, για φορτηγά, ενώ η κίνηση των υπόλοιπων οχημάτων γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Παράλληλα, μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνεται από εκείνη την ώρα η κίνηση των οχημάτων στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, καθώς και στην οδό Αγίου Μερκουρίου.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)