Ποιο ρόλο αποδίδει η ΕΛ.ΑΣ. στον 37χρονο ποινικό, παλιό συνεργό του Παλαιοκώστα

Ποιο ρόλο αποδίδει η ΕΛ.ΑΣ. στον 37χρονο ποινικό, παλιό συνεργό του Παλαιοκώστα
SOOC

Αναβαθμισμένο ρόλο αποδίδουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στον 37χρονο ποινικό που συνελήφθη την ίδια ημέρα με την Πόλα Ρούπα.

Πρόκειται για άτομο που κατηγορείται για ληστείες σούπερ μάρκετ, ενώ θεωρείται παλιός συνεργός του νούμερο ένα καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα στην απαγωγή του βιομήχανου Γιώργου Μυλωνά.

Αρμόδιοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι ο 37χρονος ενδεχομένως ήταν ένα από τα άτομα που τροφοδοτούσαν με όπλα τρομοκρατικές οργανώσεις.

Στην περίπτωση της απαγωγής Μυλωνά φέρεται να είχε λάβει αμοιβή 200.000 ευρώ από τα λύτρα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή συγγενών του. Ο 37χρονος φέρεται να είχε ρόλο προμηθευτή και στην περίπτωση εντοπισμού πολεμικών όπλων καλάσνικοφ, χειροβομβίδων και πυρομαχικών, που είχαν εντοπιστεί τον Μάρτιο του 2013 σε νοικιασμένο αυτοκίνητο-οπλοστάσιο στη Νεάπολη Εξαρχείων.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν πως ο συλληφθείς μαζί με ακόμα ένα άτομο που βρίσκεται έγκλειστο στις φυλακές ήταν ύποπτοι για την διάπραξη ληστείας τράπεζας στη Θεσσαλονίκη στις 25 Αυγούστου 2004 κατά τη διάρκεια της οποίας είχε αφαιρεθεί υποπολυβόλο MP5 από αστυνομικό. Το συγκεκριμένο όπλο βρέθηκε στη βασική γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα στην οδό Αιγίνης στην Κυψέλη.

Η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό της Πόλας Ρούπας μετά την αποτυχημένη προσπάθεια απόδρασης με ελικόπτερο, σε συνδυασμό με την παρακολούθηση του 37χρονου από στελέχη της Ασφάλειας Αττικής, φαίνεται να οδήγησαν αρχικά στην «άγνωστη» 25χρονη Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου και αργότερα στα ίχνη της 48χρονης καταζητούμενης. Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει τουλάχιστον δύο επαφές του 37χρονου με την 25χρονη γυναίκα, που κίνησε το ενδιαφέρον των ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.. Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είχαν εντοπίσει επίσης τουλάχιστον τέσσερις τηλεφωνικούς αριθμούς που φαίνεται να εξέπεμψαν από την περιοχή της Πάρνηθας όταν η Πόλα Ρούπα μετά την αποτυχημένη απαγωγή του ελικοπτέρου, πήγε εκεί για να «μαζέψει» το συνεργό της. Από την σάρωσή τους προέκυπταν οι περιοχές της Ηλιούπολης και του Αγίου Δημητρίου ως επίμαχες περιοχές κίνησής της.

Δημοφιλή