Θεοδωράκης μετά την συνάντηση με Τσίπρα: Υποστηρίζουμε μια ενιαία, κυρίαρχη και ανεξάρτητη Κύπρο

Θεοδωράκης μετά την συνάντηση με Τσίπρα: Υποστηρίζουμε μια ενιαία, κυρίαρχη και ανεξάρτητη Κύπρο
SOOC

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις έξη και μισή το βράδυ η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη ο οποίος ενημερώθηκε για τη λεπτή φάση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Η συνάντηση διήρκησε πλέον της ώρας και μετά ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε: «Για εμάς τα πράγματα ήταν και είναι ξεκάθαρα. Στηρίζουμε την προσπάθεια του Προέδρου Αναστασιάδη και των ηγετών της Κύπρου για μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του κυπριακού προβλήματος. Υποστηρίζουμε την ύπαρξη μιας ενιαίας, κυρίαρχης και ανεξάρτητης Κύπρου, μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και βέβαια μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχει ανάγκη από εγγυήτριες δυνάμεις ούτε από στρατεύματα κατοχής».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι η συζήτηση ήταν διεξοδική και πως «εκτός των άλλων η συνάντησή μας συνέπεσε μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο κ.Τσίπρας με τον κ. Ερντογάν, και ο πρωθυπουργός με ενημέρωσε για τις απόψεις της τουρκικής πλευράς».

Επίσης ο κ. Θεοδωράκης παρουσίασε στον κ.Τσίπρα την πρόταση του Ποταμιού για Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας γιατί , όπως είπε, η συνεννόηση στα εθνικά θέματα πρέπει να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά και να μην είναι ευκαιριακή.

Δημοφιλή