Σύλληψη Ρούπα: Τα μετρητά στο στρώμα, τα όπλα στο... ντουλάπι και ο φόβος για νέα «άγνωστα» πρόσωπα

Σύλληψη Ρούπα: Τα μετρητά στο στρώμα, τα όπλα στο... ντουλάπι και ο φόβος για νέα «άγνωστα» πρόσωπα
Eurokinissi

Μέσα σε μία κρύπτη σε ντουλάπι της κουζίνας στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης βρέθηκε από τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής το οπλοστάσιο που έκρυβε η Πόλα Ρούπα.

Εκεί υπήρχαν πολεμικά τυφέκια, πυροβόλα όπλα, χειροβομβίδες και χρήματα. Αυτό έγινε γνωστό χθες από την ΕΛ.ΑΣ. με τη σημαντική καθυστέρηση. Σε παράλληλες έρευνες στο σπίτι της 25χρονης συνεργού της Ρούπα στον Άγιο Δημήτριο βρέθηκαν κρυμμένα μέσα σε στρώμα δεκάδες χιλιάδες ευρώ –πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 100.000 ευρώ- με τους αστυνομικούς να ερευνούν πλέον το κατά πόσο τα χρήματα αυτά έχουν αφαιρεθεί κατά τη διάρκεια ληστειών με άρωμα τρομοκρατίας. Μία από τις ληστείες που έχουν μπει ξανά στο μικροσκόπιο είναι αυτή που έγινε σε τράπεζα στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας, από όπου δύο γυναίκες και ένας άνδρας αφαίρεσαν 180.000 ευρώ.

Τα όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι της Ρούπα στην Ηλιούπολη έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Όπως ανακοινώθηκε συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: δύο πολεμικά τυφέκια, δύο πυροβόλα όπλα - πιστόλια, τέσσερις χειροβομβίδες (τρεις αμυντικού και μια επιθετικού τύπου) και φυσίγγια πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων.

Κοντά στο σπίτι, στη περιοχή του Αγίου Δημητρίου, όπου διέμενε η 25χρονη φοιτήτρια Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, βρέθηκε και κατασχέθηκε όχημα το οποίο φέρεται ότι είχε αγοραστεί το Δεκέμβριο του 2016 από τις δύο συλληφθείσες.

Σε εξέλιξη επίσης εξακολουθεί να βρίσκεται έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στον Ωρωπό. Πρόκειται για έρευνες στο σπίτι που φαίνεται να χρησιμοποιούσε η Ρούπα τους τους καλοκαιρινούς μήνες. Το σπίτι φαίνεται να είναι άδειο αλλά γίνεται εξερεύνηση για τον εντοπισμό αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.

Νέα πρόσωπα;

Στο μεταξύ, τις πλαστές ταυτότητες και διπλώματα οδήγησης, που βρέθηκαν στα σπίτια των δύο γυναικών έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία. Πρόκειται για εννέα δελτία ταυτότητας και μια άδεια οδήγησης. Οι τρεις πλαστές ταυτότητες και το επίσης πλαστογραφημένο δίπλωμα οδήγησης με τη φωτογραφία του Μαζιώτη έχουν στοιχεία Σταύρος Πασπαράκης, Μιχάλης Μιχελάκης (με αυτά τα στοιχεία είχε αγοράσει το 2013 το Χιουντάι) και Νίκος Ροδίτης, ενώ και το πλαστό δίπλωμα οδήγησης έχει στοιχεία Νικόλαος Ροδίτης.

Βρέθηκε επίσης πλαστό δελτίο ταυτότητας με τη φωτογραφία της Πόλας Ρούπα με ξανθιά περούκα και στοιχεία ΒΙΤΣΑΞΑΚΗ Ελένη του Ιωάννη και της Μαρίας. Στη διάρκεια των ερευνών, στο σπίτι της 25χρονης Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου (δήλωσε μέλος του “Επαναστατικού Αγώνα”) βρέθηκε μια πλαστή ταυτότητα με αριθμό ΑΚ 757923 υπό στοιχεία κατόχου ΔΗΜΑ Διονυσία του ΚΡΙΣΤΑΚΗ και της ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ. Στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης αστυνομικοί εντόπισαν ακόμα τρεις κλεμμένες ταυτότητες που ωστόσο, η Ρούπα και οι συνεργοί της δεν είχαν προλάβει να αλλοιώσουν.

Ιδιαίτερη πάντως σημασία για την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία φαίνεται να έχουν δύο πλαστά δελτία ταυτότητας που πιθανολογείται ότι ανήκουν σε άτομα του περιβάλλοντος της Πόλα Ρούπα. Η πρώτη έχει στοιχεία ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Ευστάθιος του Γεωργίου και της Βασιλικής και έχει εκδοθεί την 09-01-2005 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου. Η δεύτερη έχει στοιχεία ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης του Βασιλείου και της Χριστίνας και έχει εκδοθεί την 09-04-2008 από το Τ.Α. Ηλιούπολης. Πρόκειται για ταυτότητες με πραγματικά στοιχεία πολιτών, στις οποίες όμως έχουν αντικατασταθεί οι φωτογραφίες.

Δημοφιλή