Πώς ένα «παραθυράκι» στο νόμο επιτρέπει σε ζευγάρι να ζει...τζάμπα σε διαμέρισμα στο πανάκριβο Μανχάταν

Ζευγάρι μένει τζάμπα σε σπίτι στο πανάκριβο Μανχάταν επικαλούμενο τον...νόμο
instagram

Πως θα σας φαινόταν να ζείτε στο Μανχάταν, δηλαδή στην πιο ακριβή συνοικία στη Νέα Υόρκη, σε ένα υπέροχο διαμέρισμα το οποίο έχετε ενοικιάσει αλλά...να μην πληρώνετε ούτε ένα δολάριο επί έξι χρόνια;

Κι όμως ένα ζευγάρι τα κατάφερε εκμεταλλευόμενο ένα «παραθυράκι» στο νόμο!

Ο Zachary Bennett και η Karen Nourse ζουν μαζί με τα δύο τους παιδιά σε ένα διαμέρισμα στο Τσέλσι του Μανχάταν χωρίς να πληρώνουν ενοίκιο αν και αυτό είχε οριστεί κατά την ενοικίαση στα 4.754 δολάρια το μήνα.

Σύμφωνα με τους ενοικιαστές ο λόγος που δεν πληρώνουν ενοίκιο είναι πως πολύ απλά δεν είναι υπόχρεοι. Γιατί; Γιατί το κτίριο δεν διαθέτει ένα απαραίτητο πιστοποιητικό που σχετίζεται με την καταλληλότητα του κτιρίου να κατοικηθεί. Εάν δηλαδή και κατά πληροί τις προβλεπόμενες προδιαγραφές.

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος ωστόσο υποστηρίζει πως το ζευγάρι του οφείλει 410.000 δολάρια σε μη καταβαλλόμενα ενοίκια και λογαριασμούς ρεύματος, ενώ έχει καταθέσει αγωγή σε βάρος τους.

Και πάλι όμως η δικηγόρος της οικογένειας, Margaret Sandercock επιμένει μιλώντας στην New York Post πως η κατασκευή του κτηρίου δεν έχει γίνει σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει ο αποκαλούμενος «Loft Law» ο οποίος παρέχει προστασία σε ενοίκους κτιρίων διαφόρων κατηγοριών, στην οποία οι εναγόμενοι υποστηρίζουν πως εμπίπτει και το δικό τους. Ο σχετικός νόμος, που επεκτάθηκε το 2010 στοχεύει, σύμφωνα με τη δικηγόρο, στην άσκηση πίεσης στους υπευθύνους ώστε να συμμορφωθούν με τα προβλεπόμενα μέτρα πυρασφάλειας και αποτρέπει την οικογένεια από το να καταβάλλει ενοίκιο. «Ο ιδιοκτήτης δεν έχει το δικαίωμα να εισπράξει το ενοίκιο και οι πελάτες μου δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν».

Δημοφιλή