ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/01/2017 08:11 EET | Updated 10/01/2017 09:59 EET

Σημειώσεις που βρέθηκαν στο σπίτι της Ρούπα «δείχνουν» σχέδιο επίθεσης κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη

Nikos Libertas / SOOC

Σειρά σημειώσεων για ενδεχόμενη επίθεση σε βάρος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και αναφορές σε ΙΧ που χρησιμοποιούσε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς φέρεται να βρέθηκαν στην κατοικία της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ηλεκτρονική έκδοση του «Βήματος», στα σημειώματα, τα οποία φέρεται να έχει συντάξει η συλληφθείσα αλλά και συνεργοί της, υπήρχαν στοιχεία για διευθύνσεις κατοικιών και γραφείων, πινακίδες αυτοκινήτων, μετακινήσεις και άλλα που αφορούσαν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το εύρημα αυτό προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. Και αυτό επειδή μετά τις αρχικές σημειώσεις που αφορούσαν στοχεύσεις τραπεζιτών και επιχειρηματιών διαπιστώνεται ότι ένας από τους στόχους «πρώτης σειράς» και ίσως στο άμεσο μέλλον του Επαναστατικού Αγώνα ή άλλης ένοπλης οργάνωσης θα ήταν ο πρόεδρος της ΝΔ.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να αναλύσουν αυτά τα ευρήματα προκειμένου να διαπιστωθεί πότε και πώς υπήρξε παρακολούθηση του κ. Κυρ. Μητσοτάκη, πώς συνελέγησαν τα σχετικά στοιχεία και αν υπήρξε ειδική «εσωτερική» πληροφόρηση των ενόπλων.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Tόσκας είχε επικοινωνία στις 9.00 το πρωί της Τρίτης με τους κ.κ. Μητσοτάκη και Σαμαρά προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με την καταγραφή των ονομάτων τους σε σημειώσεις στο σπίτι της Ρούπα στην Ηλιούπολη. Αντίστοιχη επικοινωνία με τον νυν και τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ φέρεται να υπήρξε λίγο αργότερα και από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνο Τσουβάλα. Κλιμάκιο της ΕΛΑΣ έχει μεταβεί και στα γραφεία του κόμματος στην οδό Πειραιώς.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost