Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Τρίτη 10 Ιανουαρίου

Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Τρίτη 10 Ιανουαρίου

Η HuffPost Greece Agenda σας βοηθάει να αρχίσετε την ημέρα σας με τις βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε.

1. Τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Τρομοκρατική επίθεση με στόχο διμοιρία των ΜΑΤ που φρουρεί τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια. Άγνωστοι εμφανίστηκαν στις 6.10 και άρχισαν να πυροβολούν τους άνδρες των ΜΑΤ την ώρα που έκαναν αλλαγή βάρδιας. Συγκεκριμένα ο οδηγός της κλούβας των ΜΑΤ στάθμευσε το λεωφορείο έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ για να αντικαταστήσει τη διμοιρία που είχε περάσει το βράδυ στο σημείο. Τότε, άγνωστοι γάζωσαν τη διμοιρία με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός από σφαίρες στα πλευρά, στο πόδι και στον γλουτό. Επίσης, σφαίρες έχουν γαζώσει το όχημα.

2. Τι έγινε την πρώτη ημέρα των επαφών της Γενεύης

Άρχισαν το πρωί της Δευτέρας στην Γενεύη μεταξύ των δύο ηγετών της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί, οι τριήμερες εντατικές διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. Κατά το τριήμερο θα γίνονται, υπό την αιγίδα του ειδικού συμβούλου του γγ του ΟΗΕ, Έσπεν 'Αϊντα, δύο γύροι συναντήσεων, ο ένας το πρωί και ο άλλος το απόγευμα. Διαβάστε αναλυτικά όσα έγιναν, καθώς επίσης και αφιέρωμα στο Κυπριακό σε 8 ερωταπαντήσεις.

3. Στα λευκά και η Αθήνα

4. Βραβείο ανθρωπιάς σε Λέσβο και Λαμπεντούζα

Στους Σπύρο Γαληνό και Τζιούσι Νικολίνι, δημάρχους Λέσβου και Λαμπεντούζας- Λινόζα, απονεμήθηκε το φετινό βραβείο «Ούλοφ Πάλμε», για τη συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

5. Παλαιστινιακή οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Ιερουσαλήμ

Μια άγνωστη μέχρι τώρα παλαιστινιακή οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Ιερουσαλήμ από την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες, λίγες ώρες αφότου ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι επρόκειτο για μια ενέργεια εμπνευσμένη από τις πρακτικές του Ισλαμικού Κράτους.

Δημοφιλή