Υπάλληλος του Δήμου Αθηναίων φέρεται να έκλεισε θερμαινόμενο χώρο για τους άστεγους επειδή σχόλασε

Υπάλληλος του Δήμου Αθηναίων φέρεται να έκλεισε θερμαινόμενο χώρο για τους άστεγους επειδή σχόλασε
Eurokinissi

Πειθαρχικό έλεγχο διέταξε ο δήμος Αθηναίων για δημοτικό υπάλληλο που φέρεται να έκλεισε αυθαίρετα Λέσχη Φιλίας που λειτουργούσε ως θερμαινόμενος χώρος για τους άστεγους, επειδή είχε λήξει το βάρδιά του.

Σύμφωνα με βίντεο-καταγγελία που δημοσίευσε πολίτης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αρνήθηκαν την είσοδο σε χώρο φιλοξενίας στην Πανόρμου σε άστεγο άνδρα, επειδή αυτός θα έκλεινε στις 11 το βράδυ, παρόλο που αυτό δεν προβλεπόταν από την Πολιτεία.

Ο χρήστης «Themis Vas» στο Facebook κατήγγειλε ότι ο υπάλληλος του δήμου του εξήγησε ότι η βάρδιά του τέλειωνε στις 11 το βράδυ και πως ο συνάδελφος που θα έμενε κατά την διάρκεια της νύχτας ήταν άρρωστος και δεν θα μπορούσε να έρθει στο πόστο του.

Χωρίς να αναζητήσει να βρει αντικαταστάτη ή μια εναλλακτική λύση, ο υπάλληλος φέρεται να ζήτησε από τους άστεγους να φύγουν από τον χώρο κατά την διάρκεια της νύχτας και να έκλεισε τον χώρο.

Ο χρήστης του Facebook καταγγέλλει ακόμα ότι ο άστεγος άνδρας του εκμυστηρεύτηκε ότι τον είχαν διώξει στο παρελθόν από θερμαινόμενους χώρους, ωστόσο αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Καλές όλες οι προσπάθειες του δήμου για τους άστεγους αλλά δυστυχώς κύριοι/ες του Δήμου θα έπρεπε ήδη να ξέρετε ότι σε αυτή την χώρα.. Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες», καταλήγει ο «Themis Vas».

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Λέσχη Φιλίας άνοιξε μία με μιάμιση ώρα μετά το κλείσιμό της, μόλις έγινε αντιληπτή η ενέργεια του υπαλλήλου.

Θυμίζουμε πως για την προστασία των αστέγων έχουν τεθεί σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα με πέντε θερμαινόμενες αίθουσες από τον δήμο Αθηναίων.

Συγκεκριμένα, λειτουργούν οι εξής χώροι:

  • Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς, Αίμονος 9 και Άστρους , τηλ. 2105140877
  • Λέσχη Φιλίας Κουκακίου (Δράκου 26-28) τηλ. 210 9232044
  • Αίθουσα γυμναστηρίου ΟΠΑΝΔΑ, Παγκράτι (Φορμίωνος 12), τηλ. 210 7222590, 210 7216707
  • Λέσχη Φιλίας (Πανόρμου και Βαθέoς) τηλ. 210- 6459890, 210 6451870
  • Λέσχη Φιλίας πλ. Αμερικής (Τελέστου 4) τηλ. 210-8646481

Δημοφιλή