Παγώνοντας μέχρι θανάτου στους προσφυγικούς καταυλισμούς. Βίντεο του AJ+ ξεσκεπάζει την υποκρισία και δείχνει τον θάνατο του ανθρωπισμού

Παγώνοντας μέχρι θανάτου στους προσφυγικούς καταυλισμούς

Χαλασμένα παπούτσια, γυμνά πόδια, θερμοκρασίες υπό τους μηδενός, σκηνές μέσα στα χιόνια, ουρές για το φαγητό.

Πρόσφατα είδαμε το βίντεο μέσα από την Μόρια να κάνει τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας τουλάχιστον οργή.

Κραυγή αγωνίας για να μην πεθάνουν άνθρωποι από το κρύο.

Μετά εφαρμόστηκαν αυστηρά μέρα ασφαλείας, με τους αστυνομικούς να απαγορεύουν ακόμη και τη φωτογράφιση του καταυλισμού από τον εξωτερικό χώρο.

Αυτή η τραγική κατάσταση δεν επικρατεί μόνο στην Ελλάδα. Το βίντεο του AJ+ δείχνει τις άθλιες συνθήκες που καλούνται να επιβιώσουν οι άνθρωποι και σε άλλες χώρες. Τρία άτομα έχουν πεθάνει στα σύνορα της Τουρκίας και της Βουλγαρίας. Στη Σερβία η κατάσταση είναι εξίσου απελπιστική.

«Κανείς δεν μπορεί να μείνει εδώ, αλλά εμείς είμαστε αναγκασμένοι» λέει ένας νέος. «Δεν έχουμε νερό, ούτε τουαλέτες, τίποτα», αναφέρει με απόγνωση κάποιος άλλος.

«Οι άνθρωποι αυτοί παγώνουν και πεινάνε. Σε αυτές τις θερμοκρασίες το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται περισσότερο φαγητό για να επιβιώσει, και σήμερα το πρωί δεν έφαγαν ούτε πρωινό», εξηγεί η United Rescue Aid.

Και εμείς αναρωτιόμαστε: πότε θα τελειώσει αυτή η υποκρισία ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν αποτελούν πρόβλημα κανενός κράτους και πότε θα θυμηθούμε την ανθρωπιά;

Θάνατος στο κρύο

Δημοφιλή