Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Τετάρτη 11 Ιανουαρίου

Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Τετάρτη 11 Ιανουαρίου

Η HuffPost Greece Agenda σας βοηθάει να αρχίσετε την ημέρα σας με τις βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε.

1) «Μικρό καλάθι» για το Κυπριακό

Το Εδαφικό κυριαρχεί στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς στη Γενεύη. Την Τρίτη συζητήθηκαν μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, θέματα Διακυβέρνησης.

Επίσης συζητήθηκαν εκτός από θέματα του κεφαλαίου της Διακυβέρνησης και θέματα των κεφαλαίων της ΕΕ και της Οικονομίας.

2) Η αγόρευση

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασιλική Θεοδώρου, ζήτησε να μην εκδοθούν οι δύο από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς στη γείτονα χώρα.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελική λειτουργός εισηγήθηκε στο δικαστήριο να απορριφθεί ως νομικά απαράδεκτο το αίτημα έκδοσης της Τουρκίας για τους πρώτους δύο Τούρκους στρατιωτικούς, αλλά και στην περίπτωση που το δικαστήριο μπει στην ουσία, τότε να απορριφθεί και πάλι το αίτημα, καθώς όπως τόνισε «κινδυνεύουν να μην έχουν δίκαιη δίκη, να υποστούν βασανιστήρια και εξευτελιστική απάνθρωπη συμπεριφορά».

3) Δηλώνουμε με ανοιξιάτικα

Έως τις 13 Απριλίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης του έτους 2016 και των Δηλώσεων Οικονομικών Συμφερόντων.

4) Τα «σκονάκια» της Ρούπα

Σειρά σημειώσεων για ενδεχόμενη επίθεση σε βάρος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και αναφορές σε ΙΧ που χρησιμοποιούσε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς φέρεται να βρέθηκαν στην κατοικία της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη.

Στις σημειώσεις που βρέθηκαν συμπεριλαμβάνονταν επίσης τα ονόματα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, του πρώην υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου συμπεριλαμβάνονται στις σημειώσεις που βρέθηκαν

5) Εκτός κινδύνου

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ο 34χρονος αστυνομικός, ο οποίος τραυματίστηκε το πρωί της Τρίτης στην τρομοκρατική επίθεση με στόχο διμοιρία των ΜΑΤ που φρουρούσε τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στα Εξάρχεια.

Οι πυροβολισμοί προήλθαν από έναν δράστη, ο οποίος περιγράφεται ψύχραιμος. Στο σημείο βρέθηκαν τρεις κάλυκες από καλάσνικοφ. Ο δράστης, ο οποίος πιθανότατα είχε κάλυψη από συνεργούς του, εμφανίστηκε στην οδό Χαριλάου Τρικούπη από την οδό Αραχώβης.

Δημοφιλή