ΔΙΕΘΝΕΣ
12/01/2017 13:35 EET | Updated 12/01/2017 13:35 EET

«Πόλεμος» Τραμπ - Αμερικανών πρακτόρων για το σκάνδαλο με τις Ρωσίδες ιερόδουλες

Bastiaan Slabbers via Getty Images
Aston, PA, USA - September 22, 2016: Republican presidential nominee Donald Trump delivers a speech at a rally in Aston, Pennsylvania.

Οι ήδη ετοιμόρροπες σχέσεις του εκλεγμένου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ πρόκειται να διαταραχθούν ακόμα περισσότερο, μετά το σκάνδαλο «Watersports».

Τις προηγούμενες ημέρες, δημοσιεύματα ήθελαν τον Τραμπ να πρωταγωνιστεί σε βίντεο με Ρωσίδες ιερόδουλες που έχουν στα χέρια τους Ρώσοι πράκτορες για μελλοντικούς εκβιασμούς. Ο μεγιστάνας φέρεται να είχε ζητήσει από τις γυναίκες να ουρήσουν το στρώμα προεδρικής σουίτας στην Μόσχα, την στιγμή που οι κρυφές κάμερες των μυστικών υπηρεσιών κατέγραφαν τα πάντα.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος διέψευσε τις ειδήσεις, εξαπολύοντας επιθέσεις κατά των Αμερικανών δημοσιογράφων και των υπηρεσιών πληροφοριών μέσω των social media. Ο ίδιος έκανε λόγο για μετάδοση «ψευδών ειδήσεων» και συνέκρινε τις πρακτικές των πρακτόρων με εκείνες της Ναζιστικής Γερμανίας. Κατά την προγραμματισμένη του συνέντευξη Τύπου χθες, Τετάρτη, ο Τραμπ επανέλαβε όσα είχε δημοσιεύσει στο Twitter και δεν δίστασε να επιτεθεί φραστικά σε δημοσιογράφο του CNN, απαγορεύοντάς του να κάνει ερωτήσεις.

Ο Guardian αναφέρει ότι οι συγκεκριμένες εξελίξεις θα διαταράξουν τις σχέσεις του εκλεγμένου προέδρου με τις υπηρεσίες πληροφοριών. Η εφημερίδα διαψεύδει ακόμα ότι η διαρροή προήλθε από το FBI, λέγοντας ότι οι φήμες κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό στις αίθουσες σύνταξης, όμως τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης, όπως και η ίδια, αρνήθηκαν να τη δημοσιεύσουν.

Νωρίτερα, πληροφορίες ήθελαν τον Κρίστοφερ Στιλ, πρώην πράκτορα της βρετανικής MI6, να είναι το πρόσωπο που διέρρευσε το συγκεκριμένο έγγραφο, η εγκυρότητα του οποίου δεν έχει πιστοποιηθεί. Υπενθυμίζουμε ότι ο Στιλ ήταν ο άνθρωπος που είχε δώσει πληροφορίες στο FBI για την διαφθορά στη Διεθνή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIFA), οι οποίες αποδείχτηκαν αληθινές.

Την ίδια στιγμή, θεωρίες συνωμοσίας θέλουν τον ίδιο τον Τραμπ να δημοσιοποίησε το σκάνδαλο, σε μια προσπάθεια να ελέγξει τον Τύπο και να μειώσει την εγκυρότητα των μεγαλύτερων μέσων ενημέρωσης στην Αμερική. Αίσθηση ακόμα προκαλεί το γεγονός ότι η είδηση βγήκε λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του.

Sponsored Post