«Υγιέστατος» ο αντικαταστάτης που δεν εμφανίστηκε στην Λέσχη Φιλίας που φιλοξενούσε άστεγους

«Υγιέστατος» ο αντικαταστάτης που δεν εμφανίστηκε στην Λέσχη Φιλίας που φιλοξενούσε άστεγους
Eurokinissi

Αυστηρός αναμένεται να είναι ο «πέλεκυς» για τον υπάλληλο του δήμου της Αθήνας, που έκλεισε επικαλούμενος τη λήξη του ωραρίου, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, την Λέσχη Φιλίας του δήμου, στην Πανόρμου, η οποία μαζί μ’ άλλες είχαν οριστεί να λειτουργήσουν ως καταφύγια προστασίας των αστέγων από την «Αριάδνη», που έπληττε την πρωτεύουσα. Από την Τρίτη, είναι σ’ εξέλιξη πειθαρχική έρευνα για όλους τους εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς παράγοντες. Όπως αναμενόταν το θέμα τέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ενημερώνοντας το σώμα, ο γενικός γραμματέας του δήμου Λευτέρης Καστανάκης, ανάφερε ότι ο υπάλληλος πριν κλείσει τη Λέσχη, είχε επικοινωνήσει μαζί του ο προϊστάμενός του, ο οποίος του ζήτησε να παραμείνει μισή ώρα παραπάνω, ώστε να βρεθεί άλλος υπάλληλος να αναπληρώσει τον αντικαταστάτη του, που δήλωσε ασθενής. Εκείνος, όμως, είπε, επέλεξε να φύγει αν και η οικία του ήταν δίπλα και δεν διέτρεχε κίνδυνο να αποκλεισθεί.

Επίσης, ο δήμος έστειλε γιατρό στο σπίτι του αντικαταστάτη του στο Περιστέρι, ο οποίος ανέφερε ότι ήταν ασθενής και τον βρήκε απολύτως υγιή. Τότε εκείνος, σύμφωνα πάντα με τον Λευτέρη Καστανάκη, δήλωσε ότι ποτέ δεν επικαλέστηκε ασθένεια, αλλά ότι δεν είχε τη δυνατότητα λόγω της χιονόπτωσης να μεταβεί στη Λέσχη Φιλίας.

Ο γενικός γραμματέας από την πλευρά του προειδοποίησε να μην επιχειρηθεί από οποιονδήποτε εμπλεκόμενο να προσκομίσει τώρα ιατρικά έγγραφα για προβλήματα υγείας, διότι αυτά αν ισχύουν, όφειλαν έγκαιρα να είχαν καταθέσει στην υπηρεσία. «Θα είναι λόγος απόλυσης», είπε χαρακτηριστικά.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή