Κορίτσι στις ΗΠΑ αυτοκτόνησε ζωντανά online και η αστυνομία δεν μπορεί να κατεβάσει το βίντεο

Κορίτσι στις ΗΠΑ αυτοκτόνησε ζωντανά online και η αστυνομία δεν μπορεί να κατεβάσει το βίντεο
Instagram

Εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο έχουν δει βίντεο στο οποίο φαίνεται η αυτοκτονία μιας 12χρονης από τις ΗΠΑ, την οποία κατέγραψε η ίδια.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Independent, καθώς χρήστες του Διαδικτύου την παρακολουθούσαν online, μέσω εφαρμογής livestreaming, η Κάτλιν Νικόλ Ντέιβις (Σένταρταουν, Τζόρτζια) ισχυρίστηκε ότι είχε πέσει θύμα κακοποίησης από μέλος της οικογένειάς της και μετά αυτοκτόνησε.

Το βίντεο έγινε viral, καθώς είχε αντιγραφεί από το feed του Live.me, εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης αντίστοιχης του Facebook Live. Το πλήρες βίντεο, διαρκείας 42 λεπτών, κυκλοφορούσε για ημέρες στο YouTube και το Facebook, και, όπως αναφέρει ο Independent, το κατέβασαν αφού ο ίδιος ήρθε σε επαφή με τις δύο εταιρείες. Πριν κατεβεί το βίντεο, είχε 40.000 views. Ωστόσο, άλλες ιστοσελίδες συνέχισαν να το προβάλλουν, και κάποιες έχουν διαφημιστικά έσοδα χάρη σε αυτό.

Μετά από μεγάλο αριθμό παραπόνων από χρήστες – κάποιοι και στη Μ. Βρετανία, η τοπική αστυνομία ζήτησε από το κοινό να κατεβάσει το βίντεο ή να αποφεύγει τη θέασή του. «Προβαίνουμε σε ειδικό αίτημα όποιος έχει γνώση, βίντεο ή σχόλια σχετικά με αυτή την υπόθεση να τα κρατήσει offline. Από σεβασμό στην οικογένεια της εκλιπούσας και στην ίδια, σζητούμε από τους πολίτες του Polk County και όποιον δει ή λάβει αυτό το μήνυμα να βοηθήσει σε αυτό» αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας- η οποία δεν έχει από νομικής πλευράς τη δυνατότητα να επιτάξει το κατέβασμά του.

Δημοφιλή