Οι πιο δημοφιλείς χώρες αναζήτησης εργασίας στην Ευρώπη και σε ποια θέλουν να δουλέψουν οι Έλληνες

Οι πιο δημοφιλείς χώρες αναζήτησης εργασίας στην Ευρώπη και σε ποια θέλουν να δουλέψουν οι Έλληνες
shutterstock

Τα χρόνια της κρίσης με την ανεργία στα ύψη, την ελεύθερη πτώση των μισθών, την ανασφάλιστη εργασία να ανθεί και το φαινόμενο «δουλεύω αλλά δεν πληρώνομαι» να έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, όλοι και περισσότεροι Έλληνες αναζητούν εργασία στο εξωτερικό.

Αυτό αφορά τόσο νέους, με σπουδές στο εξωτερικό ή στην Ελλάδα, αλλά και άτομα μεγαλύτερων ηλικιών που αποφασίζουν να ξεκινήσουν από την αρχή σε κάποια άλλα χώρα όπως επίσης όμως και οικονομικούς μετανάστες που τα προηγούμενα χρόνια ήρθαν στη χώρα μας αναζητώντας αυτό που τώρα ψάχνουν οι Έλληνες: εργασία και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Δεν είναι έκπληξη λοιπόν που η χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοφιλούς ιστοσελίδας- μηχανής αναζήτησης εργασίας Indeed κατατάσσεται πολύ ψηλά στις χώρες που οι πολίτες της αναζητούν εργασία σε άλλη χώρα της ΕΕ.

Παραδόξως όμως την πρωτιά σε αυτό το «ενδο-κοινοτικό» κυνήγι εργασίας δεν την έχει η χώρα μας αλλά το Λουξεμβούργο με τους ενδιαφερόμενους να αναζητούν εργασία πρωτίστως στη Γαλλία και λιγότερο σε Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία ενώ ακολουθούν οι Ιρλανδοί με προτίμηση φυσικά στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι Αυστριακοί που αναζητούν εργασία στη Γερμανία ενώ οι Δανοί ψάχνουν κυρίως για δουλειές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτοί πάντως που δεν φαίνεται να ψάχνουν σε υψηλά ποσοστά για δουλειά μακριά από τη γενέτηρά τους είναι οι Βρετανοί αφού ένα ποσοστό μόλις 15,3% επιθυμεί να εργαστεί εκτός Η.Β.

Το διάγραμμα του Statista αποτυπώνει τις πιο συχνές αναζητήσεις εργασίας μεταξύ 15 χωρών της ΕΕ, ανά χώρα καταγωγής και επιθυμητής χώρας εγκατάστασης και εργασίας, βάσει των δεδομένων του Indeed.

You will find more statistics at Statista

Δημοφιλή