ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/01/2017 04:00 EET

Πρόβλημα υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας υπερβολικής κατανάλωσης και διαρροών

patanasak via Getty Images
Water tap

Σοβαρό πρόβλημα υπερκατανάλωσης νερού παρατηρείται στη Θεσσαλονίκη καθώς το πολεοδομικό συγκρότημα έχει υπερβεί τα μέγιστα όριά εξαιτίας διαρροών στα εσωτερικά δίκτυα των πολυκατοικιών αλλά και της επιλογής πολλών καταναλωτών να αφήσουν ανοιχτές βρύσες φοβούμενοι πως εξαιτίας του παγετού θα πάγωναν οι σωλήνες.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΥΑΘ, παρότι η παροχή από την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης και τις πηγές της Αραβησσού κινείται στα υψηλά επίπεδα κατανάλωσης του καλοκαιριού, η υδροδότηση παραμένει μειωμένη ή και μηδενική κατά περιοχές. Δεδομένου ότι τυχόν βλάβες στο κεντρικό δίκτυο αποκαθίστανται άμεσα, η ΕΥΑΘ απευθύνει έκκληση στους καταναλωτές της:

1. να ελέγξουν και να αποκαταστήσουν άμεσα τις διαρροές εντός των ιδιοκτησιών τους - η ΕΥΑΘ, εκτός των επεμβάσεων στο κεντρικό δίκτυο, αποκαθιστά μόνο τα σπασμένα υδρόμετρα.

2. να περιορίσουν στο ελάχιστο τις καταναλώσεις τους, προκειμένου να μην επηρεαστούν ευαίσθητες υδροληψίες όπως αυτές των νοσοκομειακών μονάδων.

Ειδικά για το Ωραιόκαστρο και τα Πεύκα: η εταιρεία επεμβαίνει κατά προτεραιότητα στις περιοχές αυτές για αντικαταστάσεις υδρομέτρων και η υδροδότηση αναμένεται να βελτιωθεί τις επόμενες ώρες, οπότε και θα επιλυθεί το ζήτημα των παγωμένων εξωτερικών διακλαδώσεων.