Τραγωδία πίσω από τον εντοπισμό πτώματος σε κάδο απορριμμάτων

Τραγωδία πίσω από τον εντοπισμό πτώματος σε κάδο απορριμμάτων
Eurokinissi

Σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, ο 73χρονος ήταν άστεγος και στραγγαλίστηκε από άλλον άστεγο για κάποια ασήμαντη αφορμή, όπως για παράδειγμα μία θέση ύπνου. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι έγινε κάποια συμπλοκή αστέγων πριν από περίπου 20-25 ημέρες, που κατέληξε στην άγρια δολοφονία του άτυχου άνδρα. Όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες, ο 73χρονος φορούσε τέσσερις μπλούζες, στοιχείο που οδήγησε από την πρώτη στιγμή τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι ο άνθρωπος μπορεί να είναι άστεγος.

Έτσι, οι έρευνες εστιάζονται πλέον σε χώρους που ζουν άστεγοι για τον εντοπισμό του δράστη. Το θύμα σύχναζε σε χώρους που βρίσκονται και άλλοι άστεγοι και συνήθιζε να κοιμάται σε εξωτερικούς χώρους. Οι αστυνομικοί έχουν ήδη πάρει καταθέσεις από ανθρώπους που τον γνώριζαν και ξέρουν με ποιους είχε επαφές.

Το πτώμα είχε ανακαλύψει το πρωί της Πέμπτης υπάλληλος καθαριότητας του Δήμου Δάφνης στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου και Ηροδότου. Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία. Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο 73χρονος στραγγαλίστηκε.

Η σορός του είχε βρεθεί μέσα σε έναν υπνόσακο εντός του κάδου απορριμμάτων. Ο υπνόσακος ανήκε στο θύμα, καθώς με αυτόν προστατευόταν από το κρύο τις ημέρες που δεν έβρισκε κάποιον κλειστό χώρο να κοιμηθεί. Το έγκλημα εκτιμάται ότι έγινε 20-25 ημέρες πριν. Ενδεχομένως στη μεταφορά του πτώματος να βοήθησε και δεύτερο άτομο, ενώ δεν έχει προσδιοριστεί αν το έγκλημα έγινε στην περιοχή της Δάφνης ή αλλού. Ο ιατροδικαστής εντόπισε κακώσεις και ίχνη στραγγαλισμού. Την έρευνα διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής, που θα προσπαθήσει να ταυτοποιήσει το δράστη και μέσα από δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό που ήδη έχει συλλεγεί και μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.

Δημοφιλή