ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/01/2017 08:51 EET | Updated 14/01/2017 08:51 EET

Τόσκας: Έρχονται μειώσεις 50% στα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

EMMANUEL DUNAND via Getty Images
(Photo credit should read EMMANUEL DUNAND/AFP/Getty Images)

Mείωση των προστίμων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας κατά 50% προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», διευκρινίζοντας ότι αυτή δεν αφορά στην παραβίαση του ερυθρού σηματοδότηση και στην υπέρβαση του ορίου κατανάλωσης αλκοόλ.

Ειδικότερα ο κ. Τόσκας ανέφερε : «Ήδη υπάρχει πρόταση του υπουργείου για μείωση στο μισό των χρηματικών προστίμων, με εξαίρεση την παραβίαση κόκκινου σηματοδότη και την οδήγηση υπο την επήρεια μέθης. Μια πρόταση την οποία επεξεργαζόμαστε μαζί με τον συνάδελφο κ. Σπίρτζη απο το υπουργείο Μεταφορών. Είναι θέμα ημερών η υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης».

Ερωτώμενος αν θα υπάρξει νέο μισθολόγιο για τους ένστολους ο κ. Τόσκας είπε: «Υπάρχουν προτάσεις από το υπουργείο Οικονομικών. Σε κάποιες έχουμε αντιρρήσεις, γίνεται συζήτηση. Πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας δουλεύουν σκληρά και κάτω απο αντίξοες συνθήκες, ειδικά τώρα με το προσφυγικό, που έχουμε και πολλές μετακινήσεις προσωπικού στα νησιά, δεν πρέπει να επηρεαστούν οι αμοιβές τους. Είμαστε σε επαφή με το υπουργείο Οικονομικών και πιστεύω ότι δεν θα επηρεαστούν αρνητικά οι αμοιβές τους».