Μαξίμου: Ο Κοτζιάς υλοποιεί με επιτυχία την στρατηγική μας στο Κυπριακό

Μαξίμου: Ο Κοτζιάς υλοποιεί με επιτυχία την στρατηγική μας στο Κυπριακό
Eurokinissi

«Ο υπουργός Εξωτερικών υλοποιεί με επιτυχία, στο πεδίο της διαπραγμάτευσης, τη στρατηγική που έχει αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Δημοσίευμα του Politico ανέφερε ότι, όχι μόνο υπάρχει διάσταση στις θέσεις Αθήνας-Κύπρου στις συνομιλίες στην Γενεύη για το Κυπριακό, αλλά και ότι αποκλείστηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, από τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις. Το δημοσίευμα έλεγε πως ο Έλληνας υπουργός ευθύνεται εν μέρει για τα εμπόδια που τίθενται στις διαπραγματεύσεις και ότι γι' αυτό τον λόγο η κυβέρνηση επέλεξε να μην του επιτρέψει να συμμετάσχει στις συνομιλίες στο Μοντ Πελεράν.

Με ανακοίνωσή του, ο πρωθυπουργός διαψεύδει το δημοσίευμα, ξεκαθαρίζοντας ότι ο κ. Κοτζιάς ακολουθεί την στρατηγική της κυβέρνησης. «Για άλλη μια φορά, δημοσιεύματα που παρουσιάζουν υποτιθέμενη διάσταση απόψεων ανάμεσα σε Αθήνα και Λευκωσία ή ερμηνεύουν ως ανελαστική τη στάση της ελληνικής πλευράς στερούνται σοβαρότητας και αξιοπιστίας», είπε.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή