ΔΙΕΘΝΕΣ
15/01/2017 10:02 EET | Updated 15/01/2017 10:02 EET

ΗΠΑ: Ξενοφοβική και ρατσιστική επίθεση σε ομογενείς επειδή μιλούσαν ελληνικά

Facebook thanasis papoulias

Λίγες ημέρες πριν από την ορκωμοσία του Τραμπ, στην Αμερική του 2017 ένα ζευγάρι Ελλήνων ομογενών έπεσε θύμα ξενοφοβικής και ρατσιστικής επίθεσης, ενώ βρισκόταν μέσα σ΄ένα κατάστημα, όταν μια Αμερικανίδα τους τους άκουσε να συζητούν μεταξύ τους στα ελληνικά και τους επιτέθηκε φραστικά.

Τα όσα έγιναν εξιστόρησε ο ίδιος ο Θανάσης Παπούλιας μέσα από τη σελίδα του στο Facebook, όπου ανέβασε και το video αλλά και από το blog του excusemeareyougreek.com.

«Η Σοφία και εγώ στεκόμασταν στην ουρά σε ένα σούπερ μάρκετ, μιλώντας στα ελληνικά. Από το πουθενά, άκουσα κάποια κυρία να μας κάνει μάθημα σύγχρονης ιστορία και να μας λέει “να μιλάτε γ@@@μενα αγγλικά, εδώ είναι Αμερική”. Επιπλέον μας έκανε μια επίδειξη του πόσο καλά μιλά την αγγλική γλώσσα χρησιμοποιώντας κάθε βρισιά που ήξερε και να μας εξηγεί ότι δεν ανήκουμε σε αυτή τη χώρα. Σκεφτείτε να είχαμε και το παιδί μας μαζί» γράφει στο Facebook o κ. Θανάσης Παπούλιας.

Η εξιστόρηση συνεχίζει στο blog του όπου σημειώνει: «Έμεινα σοκαρισμένος. Ακολούθησε κάθε βρισιά που υπήρχε το περιορισμένο λεξιλόγιό της καλώντας με να γυρίσω πίσω στη χώρα μου! Το αστείο είναι πως πίστευα πως ΕΙΜΑΙ στη χώρα μου, στη χώρα που γεννήθηκα, στις ΗΠΑ. Μετά, το καλύτερο ήταν πως έπαθε σοκ όταν της απάντησα σε άψογα αγγλικά. Αλλά δεν σταμάτησε. Συνέχισε να βρίζει, να μου λέει πως εδώ είναι Αμερική. Τη λυπάμαι τη γυναίκα αυτή» γράφει ο κ. Παπούλιας, ο οποίος εξήρε τη στάση που κράτησε η μάνατζερ του καταστήματος αφού παρενέβη αμέσως και έδιωξε τη γυναίκα που εξαπέλυσε την φραστική επίθεση στο ζευγάρι.

Ο κ.Παπούλιας βιντεοσκόπησε τη σκηνή όπως ακούγεται η γυναίκα να λέει: «Καλέστε την αστυνομία, δεν με νοιάζει. Να μιλάτε Αγγλικά. Μιλάτε Αγγλικά». «Δεν είστε ευπρόσδεκτη εδώ αν το κάνετε αυτό» ακούγεται να λέει μια μάνατζερ του καταστήματος η οποία πλησιάζει τη γυναίκα που επιτέθηκε στο ζευγάρι, της παίρνει από τα χέρια ένα μπουκάλι με νερό, το οποίο ήθελε να αγοράσει και εκείνη αποχωρεί εκνευρισμένη.

Sponsored Post