Ένα μόνο tweet δείχνει πόσο σημαντικό είναι το Obamacare που ο Τραμπ θέλει να καταργήσει

Ένα μόνο tweet δείχνει πόσο σημαντικό είναι το Obamacare που ο Τραμπ θέλει να καταργήσει

Πριν από λίγες ημέρες η αμερικανική Γερουσία έκανε το πρώτο βήμα για τη αποξήλωση του προγράμματος ασφαλιστικής κάλυψης και υγειονομικής περίθαλψης της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα, ψηφίζοντας οδηγία προς τις αρμόδιες επιτροπές να καταρτίσουν νομοσχέδιο που καταργεί την εμβληματική μεταρρύθμιση.

Η κατάργηση του Obamacare αποτελεί υψηλή προτεραιότητα της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στα δύο νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ, αλλά και του προέδρου αν αναμονή Ντόναλντ Τραμπ. Όμως είναι ένα πρόγραμμα που έχει ωφελήσει περί τα 20 εκατομμύρια ανασφάλιστους Αμερικανούς, που απέκτησαν κάλυψη στον τομέα της υγείας μέσω του Affordable Care Act, όπως είναι η επίσημη ονομασία του προγράμματος Obamacare.

Στην ορατή πλέον προοπτική κατάργησής του, πολλές διαδηλώσεις διοργανώνονται σε διάφορες περιοχές των ΗΠΑ. Επίσης, διάφοροι χρήστες του twitter μοιράζονται τη δική τους εμπειρία για το πόσο τους ωφέλησε το Obamacare.

Αυτό που ξεχώρισε ιδιαίτερα ήταν εκείνο της Megh Wright, συντάκτρια στο Splitsider, ανέβασε μια φωτογραφία από τη συνταγογράφηση για τον καρκινοπαθή πατέρα της, που μέσα σε δύο ημέρες έκαναν retweet πάνω από 157.000 άτομα.

«Ο πατέρας μου ξεκινά χημειοθεραπεία τη Δευτέρα. Εδώ είναι μόνο ΜΙΑ συνταγή για ό,τι χρειάζεται. Είναι απλό: χωρίς το Obamacare, σε 8 μήνες θα έχει πεθάνει», έγραφε η Megh. Και αυτό γιατί χάρη στο Obamacare πληρώνει μόνο 3 δολάρια, ενώ διαφορετικά, χωρία ασφαλιστική κάλυψη, θα πλήρωνε 1.003 δολάρια.

Ο Gary μοιράστηκε τη δική του εμπειρία. Πρόσφατα ολοκλήρωσε ένα πρόγραμμα φαρμακευτικής αγωγής 90 ημερών, όπου το κάθε χάπι κοστίζει 1.100 δολάρια, ευχαριστώντας το Obamacare.

Δημοφιλή