Καβγάς στο χιονοδρομικό Παρνασσού γιατί δεν λειτουργούσαν τα λιφτ

Καβγάς στο χιονοδρομικό Παρνασσού γιατί δεν λειτουργούσαν τα λιφτ
EUROKINISSI

Ένταση επικράτησε χθες στο χιονοδρομικό του Παρνασσού λόγω μη λειτουργίας των λιφτ, που είχε σαν αποτέλεσμα ο χρόνος αναμονής να φτάνει ακόμη και τις δύο ώρες.

Σύμφωνα με το Lamia Star αρχικά λειτουργούσε μόνο η τηλεκαμπίνα «Αφροδίτη» και το διπλό λιφτ «Αίολος». Μετά τις 12:30 μπήκε σε λειτουργία το λιφτ «Βάκχος» με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία του λιφτ «Αφροδίτη» και να δημιουργηθούν τεράστιες ουρές στην αφετηρία των λιφτ.

Χιονοδρόμοι περίμεναν έως και μιάμιση ώρα για να κάνουν μια κατάβαση ενώ από την πλευρά της Φτερόλακας ο χρόνος αναμονής άγγιζε τις δύο ώρες. Η αναμονή και η ταλαιπωρία δημιούργησε εντάσεις μεταξύ των επισκεπτών ενώ δεν έλειψαν οι αψιμαχίες με τους πιο θερμόαιμους να έρχονται στα χέρια.

Η απάντηση της διοίκησης του Χιονοδρομικού

Ο Διευθυντής Κώστας Ξυπόλητoς παραδέχθηκε πως υπό την πίεση του κόσμου έγιναν λάθη και αστοχίες. Ωστόσο όπως ανέφερε οι συνθήκες ήταν πολύ άσχημες την προηγούμενη ημέρα με αποτέλεσμα το φαινόμενο της παγοποίησης να μην μπορεί να αντιμετωπισθεί από τους εργαζόμενους που δούλευαν όλη νύχτα για να καταφέρουν να δουλέψουν οι αναβατήρες.

Επίσης ο κ. Ξυπόλυτος εξήγησε πως ο αριθμός των επισκεπτών υπολογίζεται στις 6 χιλιάδες.

Μπακογιάννης: Δώστε το χιονοδρομικό κέντρο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

«Είναι λυπηρό να υπάρχουν τέτοια φαινόμενα», δηλώνει ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης σχολιάζοντας όσα εκτυλίχθηκαν χθες στις πίστες του χιονοδρομικού κέντρου.

Ο κ. Μπακογιάννης, ο οποίος στο παρελθόν είχε ζητήσει την εμπλοκή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη λειτουργία του κέντρου, σε δήλωσή του, αναφέρει ότι «σε μία περίοδο που προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε κάθε πηγή εσόδων, εικόνες όπως αυτές στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, δείχνουν ότι λείπει η οργάνωση και ο σχεδιασμός για να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε, όχι μόνο για τη Στερεά Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα, τον τουριστικό μας πλούτο».

Μάλιστα, ο ίδιος επανέρχεται στην πρότασή του, σημειώνοντας: «Έχουμε καταθέσει την πρότασή μας, ώστε το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, που σήμερα διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ, να περάσει στη διαχείριση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να αποκτήσει την εικόνα που πρέπει και να αποφέρει κέρδη για τον τουρισμό και την οικονομία. Θυμίζω ότι η Περιφέρειά μας εξασφάλισε, μέσω ΕΣΠΑ, σχεδόν 30 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό αυτού του χιονοδρομικού κέντρου. Είναι λυπηρό να αντιμετωπίζονται τέτοια φαινόμενα. Νομίζω ότι έχει έρθει ο καιρός να επανέλθουμε και να δούμε σοβαρά την πρόταση αυτή».