Ταυτοποιήθηκε η σορός του αστέγου που βρέθηκε άγρια δολοφονημένος μέσα σε κάδο απορριμμάτων στη Δάφνη

Ταυτοποιήθηκε η σορός του αστέγου που βρέθηκε άγρια δολοφονημένος μέσα σε κάδο απορριμμάτων στη Δάφνη
Eurokinissi

Στην ταυτοποίηση της σορού του άνδρα που είχε βρεθεί δολοφονημένος μέσα σε κάδο απορριμμάτων στην Δάφνη προχώρησαν οι Αρχές.

Μέσω εργαστηριακών εξετάσεων DNA διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για τον 73χρονο Ν.Δ., η ταυτότητα του οποίου είχε βρεθεί σε σακούλα μέσα στον ίδιο κάδο. Οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εντόπισαν τον αδερφό του και έλαβαν δείγμα γενετικού υλικού, από το οποίο τα εγκληματολογικά εργαστήρια προχώρησαν στην ταυτοποίηση της σορού. Οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για έγκλημα που προέκυψε μετά από συμπλοκή ή αντιπαράθεση αστέγων για τον χώρο του ύπνου.

Ο ιατροδικαστής κ. Νίκος Καρακούκης είχε διαπιστώσει ίχνη στραγγαλισμού και κακώσεων στο κεφάλι. Οι αστυνομικοί και ο ιατροδικαστής διαπίστωσαν ότι οι θηλιές από τα καλώδια ήταν γύρω από το λαιμό και τα πόδια του θύματος.

Ο θάνατός του προσδιορίστηκε χρονικά τουλάχιστον 20 ημέρες νωρίτερα. Ο άνδρας ήταν ντυμένος από τη μέση και πάνω. Το πτώμα είχε ανακαλύψει υπάλληλος καθαριότητας του Δήμου Δάφνης μέσα σε κάδο στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου και Ηροδότου. Όπως είχε διαπιστωθεί, ο 73χρονος φορούσε τέσσερις μπλούζες, στοιχείο που οδήγησε από την πρώτη στιγμή τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για άστεγο, ενώ ο υπνόσακος φαίνεται να ήταν δικός του. Οι δράστες πιθανότατα τον δολοφόνησαν όταν κοιμόταν.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής έχουν εντοπίσει δεκάδες άστεγους της ευρύτερης περιοχής που γνώριζαν το θύμα, χωρίς όμως να προσδιορίζουν ποιος θα μπορούσε να τον έχει σκοτώσει. Οι αρμόδιοι αστυνομικοί έχουν βρει πολλούς χώρους και ακατοίκητα σπίτια όπου έβρισκαν καταφύγιο άστεγοι της περιοχής, χωρίς όμως να έχουν εντοπίσει εκείνο στο οποίο μπορεί να υπάρχουν ευρήματα διάπραξης της δολοφονίας, προκειμένου να περιορίσουν τον αριθμό των υπόπτων.

Δημοφιλή