ΕΙΔΗΣΕΙΣ
17/01/2017 06:48 EET | Updated 17/01/2017 10:46 EET

Καμπάνια κατά των ναρκωτικών εμπνευσμένη από γνωστή ταινία της Disney

Τις πολύ μικρές ηλικίες φαίνεται να προσπαθεί να προσεγγίσει μια οργάνωση κατά των ναρκωτικών στην Μοντάνα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, η «MontanaMeth» προωθεί καμπάνια κατά της χρήσης μεθαμφεταμινών, χρησιμοποιώντας την Έλσα, μια από τις νέες πριγκίπισσες των ταινιών κινουμένων σχεδίων της Disney.

«Meth, just let it go», γράφει μια πινακίδα στους δρόμους της αμερικανικής πόλης. Η καμπάνια χρησιμοποιεί στίχο από την αμερικανική εκδοχή του τραγουδιού της ταινίας «Και ξεχνώ» -που σίγουρα θα έχετε ακούσει εάν έχετε παιδιά ή ανίψια- και παρουσιάζει μια εμφανώς ταλαιπωρημένη Έλσα με χειροπέδες.

Η μεθαμφεταμίνη είναι ένα ψυχοενεργό διεγερτικό ναρκωτικό που αυξάνει την ενέργεια και μπορεί να προκαλέσει ευφορία, όμως η κατάχρησή της μπορεί να προκαλέσει καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικά επεισόδια και σειρά από σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας. Είναι ιδιαίτερα εθιστική και ανήκει στην ίδια κατηγορία με την κοκαΐνη και άλλα ισχυρά ναρκωτικά. 

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η κατάχρηση μεθαμφεταμινών αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην Μοντάνα, όπου το 53% των παιδιών που μεγαλώνουν σε κάποιο ίδρυμα είχαν γονείς χρήστες της συγκεκριμένης ναρκωτικής ουσίας.