Αγρότες και εκλογικός νόμος στη «φαρέτρα» του Μητσοτάκη για να «στριμώξει» τον Τσίπρα στην Βουλή

Αγρότες και εκλογικός νόμος στη «φαρέτρα» του Μητσοτάκη για να «στριμώξει» τον Τσίπρα στην Βουλή
(Photo by Wassilios Aswestopoulos/NurPhoto via Getty Images)
(Photo by Wassilios Aswestopoulos/NurPhoto via Getty Images)
NurPhoto via Getty Images

Μετά την Αριάδνη και τον Βίκτωρ που έκοψε την Ελλάδα στα δυο λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών έρχεται και ο... αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας να βάλει "φωτιά" στο πολιτικό σκηνικό με τις κινητοποιήσεις των αγροτών που έχουν προαναγγελθεί για την ερχόμενη Δευτέρα.

Πριν όμως βγουν τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς, οι πολιτικοί αρχηγοί θα "ζεστάνουν" τις δικές τους μηχανές εντός της Βουλής κατα την προ ημερησίας συζήτηση για το αγροτικό ζήτημα.

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ποντάρει πολλά για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που ήδη τρέχουν και θα δουν το φως της δημοσιότητας μέσα στην εβδομάδα, προετοιμάζει μια συνολική επίθεση προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, τόσο για το θέμα των αγροτών, όσο και για την εκκρεμούσα αξιολόγηση, τα εθνικά θέματα και τα ζητήματα της ασφαλείας των πολιτών.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι κάθε αναφορά του Προέδρου,της ΝΔ και κάθε σημείο κριτικής προς την κυβέρνηση θα καταλήγει με την επωδό για "εκλογές εδώ και τώρα", καταγγέλλοντας ταυτόχρονα το Μέγαρο Μαξίμου για "παιχνίδι τακτικής" με αφορμή τη συζήτηση περί αλλαγής του εκλογικού νόμου, θέμα για το οποίο στη ΝΔ θεωρούν ότι αφορά σε μια αγωνιώδη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να προλάβει τυχόν φυγόκεντρες δυνάμεις προς τον χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μετά και τη νέα προσπάθεια ενοποίησης του χώρου της Κεντροαριστεράς.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο κ.Μητσοτάκης θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα κάνει λόγο για "φιάσκο" με αφορμή και το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, στο οποίο, όπως σημειώνουν με νόημα από την οδό Πειραιώς, δεν γίνετα καμία αναφορά για την offshore της εφημερίδας «ΑΥΓΗ», ούτε καν για τις διαδικασίες μεταβίβασης του κτιρίου της Κουμουνδούρου και της επιστολής του Αλέξη Τσίπρα στην Εθνική Τράπεζα που ζητούσε αύξηση χρηματοδότησης.

Δημοφιλή