Τι κρύβεται πίσω από την ομιλία του Μπέντο!

Τι κρύβεται πίσω από την ομιλία του Μπέντο!
Contra

Δεν μας έχει συνηθίσει ο Μπέντο σε ομιλίες που δίνουν τίτλους στις εφημερίδες. Ή τουλάχιστον δεν είχε συνηθίσει τους παίκτες του σε βαρύγδουπες ομιλίες. Και αυτό είναι που έχει σημασία. Η άποψη των ποδοσφαιριστών που τον ζουν καθημερινά και πλέον έχουν μάθει πότε ο Πορτογάλος νιώθει πιεσμένος ή όχι...

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται απόψε (18/1, 19.30) στην Τρίπολη και μάλιστα απέναντί του έχει μία ομάδα που έχει να χάσει στο "σπίτι" της από τον Σεπτέμβριο! Δεν θα έχει εύκολο βράδυ ο πρωταθλητής Ελλάδας, ο οποίος ταλαιπωρείται και με ένα σωρό προβλήματα. Έχασε τους Μποτία και Μάρτινς με τραυματισμούς, οι οποίοι απ' ό,τι δείχνουν τα πράγματα δεν θα είναι διαθέσιμοι ούτε για το παιχνίδι με την Ξάνθη το Σάββατο (21/1, 19.30).

Σε αυτούς προσθέστε και την απουσία του Ανδρέα Μπουχαλάκη, ο οποίος ήταν πρώτος υποψήφιος να έπαιζε αντί του Μάρτινς. Όμως, ένας μυικός τραυματισμός τον άφησε εκτός μάχης.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού στο Ρέντη δεν είχε να κάνει τόσο με την απόφαση του Μπέντο να συμπεριλάβει τον Σισοκό στη 18άδα και να αφήσει έξω τον Ανσαριφάρντ.

Περισσότερο έκανε εντύπωση η... πατριωτική ομιλία του Πορτογάλου τεχνικού. Μια ομιλία που πραγματικά δεν είχε ξανακάνει στο παρελθόν ο Μπέντο. Θα αναρωτιέστε, τι καθόμαστε και ψάχνουμε...

Βλέπετε, όταν ένας προπονητής έχει κλειστό το στόμα του και οι κουβέντες του προς τους ποδοσφαιριστές περιορίζονται μόνο στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και όχι σε κουβέντες που θα τους "ντοπάρουν" ψυχολογικά, είναι είδηση όταν μιλάει με... άλλη γλώσσα.

Το "αδικήσατε τους εαυτούς σας" και τα... μηνύματα!

"Στα Χανιά αδικήσατε τους εαυτούς σας. Δεν μπορώ να το καταλάβω, γιατί το κάνατε αυτό στον εαυτό σας. Μπροστά μας έχουμε τον Αστέρα Τρίπολης. Είναι νωπές οι μνήμες από το ματς στο Καραϊσκάκη. Είναι η ομάδα που μας δυσκόλεψε περισσότερο απ' όλους φέτος", είπε μεταξύ άλλων.

Θα μας πείτε ότι είναι κουβέντες που υπό άλλες συνθήκες θα περνούσαν απαρατήρητες. Το θέμα είναι όμως ότι ο Μπέντο όσο χαλαρός ήταν πριν από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, τόσο "μαγκωμένος" εμφανίστηκε μετά από εκείνη τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση για το θέμα του στόπερ και όχι μόνο.

Μπορεί και να πήρε κάποια "μηνύματα" από τη διοίκηση. Από την ΠΑΕ το μόνο που διέρρευσε βέβαια είναι ότι έγινε μία συζήτηση σχετικά με το αν θέλει κεντρικό αμυντικό και η απάντηση που έδωσε ο Πορτογάλος ήταν ότι "είμαι οκ με τους υπάρχοντες".

Μπορεί να μην πήρε και κανένα "μήνυμα". Ενδεχομένως το... όποιο "μήνυμα" να είναι και στο μυαλό του. Η αλήθεια είναι ότι ο Μπέντο από εκεί που έδειχνε άνετος το τελευταίο διάστημα, δεν έβγαζε το ίδιο πρόσωπο και στην χθεσινή προπόνηση.

Για αυτό το λόγο λοιπόν, έγινε ολόκληρο θέμα συζήτησης στο Ρέντη η απόφαση του Πορτογάλου να μιλήσει για αρκετή ώρα στους παίκτες του. Μάλιστα, κι όλα αυτά που σας αναφέρουμε ότι είπε στην ομιλία του ο Μπέντο, ενδεχομένως να είναι και πολύ λίγα από αυτά που διέρρευσαν.

Η ουσία είναι ο τρόπος με τον οποίο μίλησε στους παίκτες του. Σαν να τους έδωσε μία εντύπωση ότι ο Ολυμπιακός απόψε παίζει έναν "τελικό". Λες και πρόκειται για έναν αγώνα δίχως αύριο. Σαν να έδωσε την αίσθηση ότι υπάρχει μία πίεση απ' όλες τις πλευρές για θετικό αποτέλεσμα. Ότι πρέπει οπωσδήποτε να φύγει το διπλό από την Πελοπόννησο...

ΠΗΓΗ: Contra

Δημοφιλή