Σύλλογος Γονέων Περάματος: «Στα σχολεία και τα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία»

Σύλλογος Γονέων Περάματος: «Στα σχολεία και τα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία»
SOOC

Kάλεσμα στους γονείς να υποδεχτούν και να αγκαλιάσουν τα προσφυγόπουλα που θα φοιτήσουν στο δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου, απευθύνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος, τονίζοντας ότι «στα σχολεία και στα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία».

«Απομονώνουμε κάθε τέτοια φωνή που θα ακουστεί. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο.

Αντίπαλός μας δεν είναι οι πρόσφυγες, οι μετανάστες και τα παιδιά τους, αντίπαλός μας είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που δημιουργούν πολέμους με θύματα τους λαούς» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Σύλλογος Γονέων καταγγέλλει την παρουσία Xρυσαυγίτων με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό, στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ικονίου, αλλά και σε όσους τον κάλεσαν, καθώς, όπως αναφέρει, με τη στάση τους φέρουν την ευθύνη για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν χθες σε ώρα λειτουργίας του σχολείου. Επίσης γίνεται λόγος για ευθύνες της αστυνομίας, οι άνδρες της οποίας ενώ έβλεπαν τα γεγονότα δεν παρενέβησαν για να τα σταματήσουν, αλλά και των αρμόδιων φορέων που δεν ενημέρωσαν νωρίτερα του γονείς.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σημειώθηκαν μικροεπεισόδια στο Α’ δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα στην οδό Νίκης 61, όταν ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής αντιπαρατέθηκε με γονείς και δασκάλους με αφορμή απόφαση να φοιτήσουν στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα 25 προσφυγόπουλα από το Σχιστό.

Το δημοτικό συμβούλιο Κορυδαλλού αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα το μεσημέρι προκειμένου να εκδώσει ψήφισμα με το οποίο θα καταγγέλλονται τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν στο δημοτικό σχολείου στο Πέραμα. Το απόγευμα αναμένεται να συνεδριάσει και το δημοτικό συμβούλιο στο Πέραμα ενώ ο δήμος αναμένεται να προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση για τα χθεσινά γεγονότα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)