ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/01/2017 11:49 EET | Updated 18/01/2017 12:54 EET

Τεταμένο το κλίμα στο Πέραμα: Συγκέντρωση γονέων που αντιδρούν στη φοίτηση παιδιών προσφύγων

Eurokinissi

Τεταμένο είναι το κλίμα στην περιοχή του Περάματος, όπου είναι προγραμματισμένη για τις 18.00 συγκέντρωση γονέων που αντιδρούν στη φοίτηση παιδιών προσφύγων στο Α’ Δημοτικό Νέου Ικονίου.

Όπως υποστηρίζει η εκπρόσωπος γονέων, Όλγα Νούλα, πρωταρχικός φόβος των και αντίρρηση είναι σχετικά με την κατάσταση υγείας των προσφυγόπουλων που θέλουν να φέρουν στο σχολείο μας. Αντιδρούμε διότι έγινε απροειδοποίητα, τελεσίδικα χωρίς να ζητήσουν την γνώμη μας και τέλος χωρίς να είμαστε σίγουροι ότι αυτά τα παιδιά έχουν κάνει τα απαραίτητα εμβόλια».

Γονείς, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, από νωρίς το μεσημέρι μοίρασαν έξω από το σχολείο ανακοίνωση που εξέδωσαν, στην οποία μεταξύ άλλων δηλώνουν ότι: «Το κράτος, χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες αποφασίζει για οτιδήποτε, χωρίς να υπάρχει πρώτα η απαραίτητη συζήτηση και ενημέρωση για ό,τι προτίθεται να κάνει τόσο με τους γονείς όσο και με όλους τους εμπλεκόμενους κοινωνικούς φορείς της περιοχής φέροντας μας μπροστά σε μια προαποφασισμένη κατάσταση. Γιατί θα πρέπει να είμαστε περήφανοι που θα έρθουν προσφυγόπουλα στο σχολεία μας και να μην είμαστε περήφανοι για τα σχολεία μας που θα έπρεπε να λειτουργούν άψογα και να καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών μας, όχι μόνο υλικοτεχνικά, αλλά και σε ό,τι πρεσβεύει ένα σχολείο, όπως στην ομαλή κοινωνικοποίηση των παιδιών μας, στην φροντίδα τους και στην στήριξή τους ακόμη και πέρα από αυτό όπου εκεί χρειάζεται; Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα όπου πρώτα από όλα και πάνω απ΄ όλα ο πολίτης θα πρέπει να νιώθει ασφάλεια και εμπιστοσύνη».

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έχει δώσει εντολές για ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στο Πέραμα, καθώς υπάρχει φόβος για κάλεσμα αντισυγκέντρωσης στην ίδια περιοχή. Στο μεταξύ, αίσθηση έχει προκαλέσει βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας και απεικονίζει την εισβολή γονέων και μελών της Χρυσής Αυγής στο σχολείο.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το βίντεο θα εξεταστεί στο πλαίσιο της προανάκρισης που έχει διαταχθεί για το περιστατικό, προκειμένου να διαπιστωθεί αν διεπράχθησαν ποινικά αδικήματα.

Διαβάστε ακόμη:

Σύλλογος Γονέων Περάματος: «Στα σχολεία και τα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία»