Θεοδωράκης: Κυβερνητική επέλαση στα ΜΜΕ

Θεοδωράκης: Κυβερνητική επέλαση στα ΜΜΕ
SOOC

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία κυβερνητική επέλαση στα ΜΜΕ, με μοχλό ελεγκτικές και διωκτικές αρχές», υποστήριξε από το βήμα της Βουλής ο Σταύρος Θεοδωράκης, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει την υπόθεση στα χέρια της, αναλαμβάνοντας η ίδια πλέον τους δημοσιογραφικούς ομίλους.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, μίλησε τελευταίος από τους πολιτικούς αρχηγούς στην προ ημερησία διατάξεως συζήτηση για το αγροτικό, καθώς μετά την αποχώρηση και ανεξαρτητοποίηση βουλευτών του κόμματος έχει τη μικρότερη κοινοβουλευτική δύναμη. «Έχει μία γλύκα να μιλάς τελευταίος», αυτοσαρκάστηκε και επεσήμανε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία αποφάσισε να πάρει την υπόθεση στα χέρια της και να αναλαμβάνει η ίδια με τους ανθρώπους της τους δημοσιογραφικούς ομίλους. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι είναι σημαντικές συμπτώσεις «ο Ψυχάρης να πέρασει την πόρτα του ανακριτή αφού παρέδωσε ΔΟΛ και η κ. Δούρου έδωσε την ανάπλαση του Φαληρικού Δέλτα στον Μπόμπολα». «Ελπίζω, οι δημοσιογράφοι να αντισταθούν», ανέφερε. «Είμαστε μπροστά σε μία κυβερνητική επέλαση στα ΜΜΕ. Με μοχλό τις ελεγκτικές και διωκτικές αρχές, ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει να ελέγξει και να συνετίσει ΜΜΕ που μέχρι χθες καταριόταν. Ο στόχος είναι να μιλούν όλοι με μία φωνή ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ τώρα και στα ΜΜΕ. Νέα διάσταση στην επικοινωνία. Νέα διάσταση στη διαπλοκή», πρόσθεσε.

Ο κ. Θεοδωράκης έκανε αναφορά στα όσα έχει υποστηρίξει ο δημοσιογράφος Άρης Δαβαράκης, τις δικαστικές προσφυγές του Πάνου Καμμένου και την αντιδικία του με τον γελοιογράφο Άρη Δαβαράκη.«Τη Δευτέρα η Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ παραδίδει το πόρισμά της. Και- ω του θαύματος! -δεν υπάρχει καμία πολιτική ευθύνη για κανέναν. Όλα αυτά που λέγατε για το τρίγωνο της διαπλοκής Media-Τράπεζες-Κόμματα ήταν όλα ψέματα; Είναι όλοι αθώοι; Κανείς υπεύθυνος; Πού είναι οι αποκαλύψεις με τις οποίες απειλούσατε τους προκατόχους σας στην εξουσία; Για τα θαλασσοδάνεια και τις χαριστικές ρυθμίσεις», τόνισε.

Σχετικά με τα αγροτικά ζητήματα, που είναι το αντικείμενο της συζήτησης ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε πως «αν θέλουμε να μη σβήσει ο πρωτογενής τομέας και η μεταποίηση, θα πρέπει να δεσμευτούμε σε εθνικό επίπεδο πως θα περιορίσουμε τον ΦΠΑ αγροεφοδίων, το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και αγροτικού πετρελαίου, ώστε να πλησιάσουμε τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους και τη φορολογία». Όπως συμπλήρωσε, ο πρωθυπουργός- με μεγάλη καθυστέρηση- παραδέχθηκε εμμέσως ότι μέχρι σήμερα η πολιτική της κυβέρνησης έχει φέρει αύξηση της φοροδιαφυγής και αύξηση της αδήλωτης εργασίας.

«Από το να πηγαίνετε στα μπλόκα να ανεβαίνετε πάνω στα τρακτέρ και σε λίγους μήνες να ρεζιλεύεσθε, είναι καιρός πια να καταλήξουμε σε ένα εθνικό σχέδιο αγροτικής πολιτικής με αρχή, μέση και τέλος, που θα αξιοποιεί την κοινή ευρωπαϊκή αγροτική πολιτική. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει σήμερα μόνο το 62% των αρμοδιοτήτων αγροτικής ανάπτυξης», υποστήριξε και ανέπτυξε σειρά προτάσεων για τη στήριξη των αγροτών και τη δίκαιη φορολόγησή τους. «Συνθήματα τέλος, λοιπόν. Η ελληνική γεωργία είναι ένας γίγαντας με αλυσίδες. Να σπάσουμε τις αλυσίδες, πριν πεθάνει ο γίγαντας», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

Δημοφιλή