Εκλογές και πολιτική αλλαγή ζήτησε ο Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής κατά την προ ημερησίας διατάξεως

Εκλογές και πολιτική αλλαγή ζήτησε ο Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής
SOOC

Το αίτημα για πολιτική αλλαγή και εκλογές, επανέλαβε στην δευτερολογία του στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: «Απολύσεις στο Δημόσιο δεν θα κάνει η ΝΔ, αλλά θα γίνει μία απόλυση, η δική σας κ. Τσίπρα, από τον εντολοδόχο ελληνικό λαό, αυτή η απόλυση θα γίνει και θα είναι και πολύ σύντομα».

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην πρωτολογία του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι «εξεπλάγην από το ύφος που υιοθετήσατε όταν μιλήσατε για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα. Εσείς βάλατε την υπογραφή σας για να πάει η δημόσια περιουσία στους ξένους. Εσείς υπογράψατε τρίτο πρόγραμμα και η καθυστέρηση στην διαπραγμάτευση μας στοίχισε 86 δισεκατομμύρια ευρώ».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην τρέχουσα αξιολόγηση λέγοντας ότι οδήγησε στον αυτόματο κόφτη «που σκοπεύετε να τον επεκτείνεται και μετά το 2018 ως μέτρο αιώνιας λιτότητας».

Καταλήγοντας, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «εσείς συμβιβαστήκατε με τις πιο σκληρές απαιτήσεις των δανειστών». Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο επίδομα προς τους συνταξιούχους και παρέθεσε απόσπασμα από την επιστολή Τσακαλώτου προς τους θεσμούς στην οποία αναφέρετο ότι «ο πρωθυπουργός και εγώ έχουμε δηλώσει δημόσια ότι αυτή η παροχή δόθηκε μία φορ». Ακολούθως είπε ότι με άλλη επιστολή του κ. Τσακαλώτου η κυβέρνηση έχει ζητήσει την παραμονή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση παίζει θέατρο με την αξιολόγηση με αποτέλεσμα να πληρώνει το κόστος ο ελληνικός λαός. Υποστήριξε δε ότι η συζήτηση για τον κόφτη των δαπανών ήταν το τίμημα της μεγάλης καθυστέρησης στις διαπραγματεύσεις με ευθύνη της κυβέρνησης και προσέθεσε ότι «δεν έχετε κανένα σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση».

Νωρίτερα πραγματοποίησε σκληρή επίθεση από το βήμα της Βουλής για τους χειρισμούς της στο θέμα των μέσων μαζικής ενημέρωσης ξεκίνησε την ομιλία του, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το αγροτικό, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η υπόθεση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη έδειξε τη γύμνια και τον κυνισμό της κυβέρνησης, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Μέσα σε δύο χρόνια εξελιχτήκατε στην πιο αδίστακτη, επικίνδυνη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει η μεταπολίτευση. Προσπαθείτε να ελέγξετε τα Μέσα Ενημέρωσης εδώ και μήνες».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, σημειώνοντας: «Ο νόμος Παππά έχει κηρυχθεί αντισυνταγματικός από το ΣτΕ. Προσπαθήσατε να ελέγξετε το τοπίο των ΜΜΕ και να ρίξετε μαύρο στα κανάλια και τώρα προσπαθείτε να το κάνετε με τους εκδότες. Πρώτα τους καταγγείλατε για διαπλεκόμενους, άλλους τους συναντούσατε στα κρυφά και άλλους του εκβιάζετε με τις δικαστικές τους εκκρεμότητες.

Ο κ . Μουλόπουλος δεν κινήθηκε με δική του πρωτοβουλία, δικός σας βουλευτής ήταν, μέχρι τώρα είναι πρόεδρος της «Αυγής» και προσπαθήσατε να τον κάνετε πρόεδρο του ΕΣΡ. Είσαστε κυβέρνηση επικίνδυνη για τη δημοκρατική ομαλότητα, ένα καθεστώς που αγωνίζεται "με νύχια και με δόντια" για να κρατηθείτε στην εξουσία».

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή