Glamazons: Τα ελληνικά παπούτσια που σχεδιάστηκαν για τις σύγχρονες Αμαζόνες της πόλης

Glamazons: Τα ελληνικά παπούτσια που σχεδιάστηκαν για τις σύγχρονες Αμαζόνες της πόλης

«Είναι μια ζούγκλα εκεί έξω». Εάν το λέτε αυτό στον καθρέφτη κάθε μέρα πριν βγείτε από το σπίτι, τότε ήρθε η ώρα να μάθετε τα Glamazons. Πρόκειται για τα υποδήματα που οραματίστηκε και σχεδίασε η Ναστάζια Δαρίβα το 2014, αφού πρώτα απέκτησε την κατάλληλη πρακτική εμπειρία ως εργαζόμενη στην οικογενειακή επιχείρηση, η οποία δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και διανομή υποδημάτων από το εξωτερικό. Με σύμβολό της το χρυσό βέλος, το οποίο εκφράζει τη γυναικεία δύναμη και ακτινοβολία, η πρώτη σειρά της Glamazons κυκλοφόρησε το 2015.

Η σχεδιάστρια μίλησε στη HuffPost Greece για όσα την εμπνέουν, για τη διαδικασία παραγωγής των υποδημάτων της, για τις σημερινές Αμαζόνες που κατακτούν τις πόλεις, αλλά και για τα μελλοντικά της σχέδια.

Ο στόχος της Glamazons

«Να γίνει ένα παγκόσμιο brand με δυνατή ταυτότητα, με την οποία θα μπορέσουν οι γυναίκες να ταυτιστούν.»

Τοποθεσία και διαδικασία παραγωγής

«Χρησιμοποιώ εξαιρετικής ποιότητας υλικά και δέρματα τα οποία προμηθεύομαι κυρίως από το εξωτερικό. Έτσι λοιπόν, πηγαίνω ταξίδια, προμηθεύομαι όλα τα υλικά και ύστερα σχεδιάζω τα δείγματα της συλλογής μου. Στη συνέχεια τα δίνω στα εργοστάσια στην Ελλάδα και ξεκινάει έτσι σιγά σιγά η παράγωγη για την επόμενη σεζόν. Ξεκινάω πολύ νωρίς συγκριτικά με άλλους να φτιάχνω την συλλογή. Για την ακρίβεια έχω ήδη τελειώσει τα δείγματα του επόμενου χειμώνα.»

Η έμπνευση

«Εμπνευσμένα από τις Αμαζόνες, τις όμορφες γυναίκες πολεμίστριες που ζούσαν στην αρχαία ελληνική μυθολογία, τα Glamazons αντιπροσωπεύουν τις μοντέρνες γυναίκες πολεμίστριες ή αλλιώς τις «αμαζόνες» τις urban καθημερινότητας. Όλα τα σχέδια φέρουν την προσωπική μου αισθητική. Φυσικά και εμπνέομαι από τις τάσεις της κάθε σεζόν, τις προσαρμόζω όμως πάντα στα δικά μου γούστα, έχοντας πάντα κυρίαρχο χρώμα των συλλόγων μου το μαύρο.»

Η γυναίκα της Glamazons

«Όταν σχεδιάζω τα παπούτσια έχω στο μυαλό μου τη γυναίκα εκείνη που θα ξεχωρίσει σε κάθε χώρο, αυτή που θα αποτελέσει έμπνευση για πολλές άλλες γυναίκες. Δυναμική, λαμπερή, μοντέρνα άλλα και κομψή. Απαλλαγμένη από καθετί περιττό, η γυναίκα της Glamazons ισορροπεί ανάμεσα στον μινιμαλισμό και την κομψότητα, προσεγγίζοντας με μια μοντέρνα διάθεση τη θηλυκότητα.»

Αγαπημένοι σχεδιαστές

«Thierry Mugler, Anne Demeulemester, Acne, Celine , Rickowens από ξένους και από Έλληνες ξεχωρίζω τις δημιουργίες της Σήλιας Κριθαριώτη , ενώ από νέους σχεδιαστές στα υποδήματα θαυμάζω την εξαιρετική δουλειά στα Ancient Greek Sandals. Στα κοσμήματα μου αρέσουν πολύ οι δημιουργίες της Έλενας Κουγιανού και της Ελευθερίας Καρέλα.»

Το μέλλον της εταιρείας

«Έχω αρχίσει να κάνω άνοιγμα στην αγορά της Νορβηγίας, αλλά με αργά και σταθερά βήματα. Θέλω πρώτα να είμαι σίγουρη και έτοιμη με την παραγωγική διαδικασία για να ξεκινήσω πιο δυναμικά στο εξωτερικό. Μελλοντικός μου στόχος είναι να τοποθετήσω τα Glamazons σε φημισμένα multi brand καταστήματα σε όλο τον κόσμο.»