Με τον Μπεργκ να δίνει απαντήσεις, 2-1 ο Παναθηναϊκός τον Πλατανιά

Με τον Μπεργκ να δίνει απαντήσεις, 2-1 ο Παναθηναϊκός τον Πλατανιά
Sport24

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας με 2-1 του αξιόμαχου Πλατανιά έχοντας τον Μάρκους Μπεργκ σε πολύ καλή μέρα. Δεν ήταν μόνο τα δυο γκολ που πέτυχε ο Σουηδός αλλά το γεγονός ότι βοηθούσε σε όλους τους χώρους τους πράσινους ακόμα και στην άμυνα.

Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι με την ΑΕΚ με τους πράσινους να επικρατούν με 2-1 του Πλατανιά σε ένα παιχνίδι όπου σαφώς ήταν καλύτεροι αλλά και πάλι δεν έθελξαν με την εμφάνιση τους.

Το τριφύλλι είχε σε πολύ μεγάλη μέρα τον Μάρκους Μπεργκ ο οποίος πέτυχε δυο γκολ, το πρώτο μετά από αμφισβητούμενο πέναλτι που κέρδισε ο Ευαγγέλου, αλλά τα γκολ δεν ήταν η μόνη βοήθεια του Σουηδού άσου. Ο στράικερ των πράσινων βοήθησε σε κάθε χώρο του γηπέδου και στα τελευταία λεπτά γύρισε και πίσω κόβοντας μια-δυο βαθιές μπαλιές ως στόπερ.

Οι πράσινοι γνώριζαν ότι είχαν να αντιμετωπίσουν μια ομάδα αρκετά αξιόμαχη και επίσης γνώριζαν ότι παίζοντας συνεχώς με τους ίδιους και τους ίδιους παίκτες θα έλειπαν οι ανάσες. Για αυτό και προσπάθησαν από το πρώτο 45λεπτο να καθαρίσουν το παιχνίδι.

Σε αυτό το διάστημα έφτασαν και στα δυο γκολ, βγάζοντας μάλιστα σε κάποιες φάσεις και αρκετό πρέσινγκ ενώ από την άλλη ο Πλατανιάς το μεγαλύτερο διάστημα ήταν σε φάση άμυνας.

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαίδης"

Διαιτητής: Δημήτριος Καραντώνης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Βας. Καμπούρης (Ευβοίας), Αν. Δουδούμης (Φθιώτιδας)

4ος: Ιωάννης Νεοφυτίδης (Κορινθίας)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Μαρινάκης, Ευαγγέλου, Τελάντερ, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ζέκα,Λουντ, Βιγιαφάνιες (74' Μπουμάλ), Π. Βλαχοδήμος (77' Λέτο), Μπεργκ.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Παράσχος): Σωτηρίου, Στάθης, Κάργας (46' Ντίνας), Μπανανά, Βάντερσον, Αποστολόπουλος (83΄Γουνδουλάκης), Μενδρινός (65' Ντεβέσα), Σίγκνεβιτς, Μουνάφο, Πριντέτα, Γιακουμάκης.

Γκολ: 26'-29' Μπεργκ/37' Γιακουμάκης

Κίτρινες: 14' Μαρινάκης/3' Αποστολόπουλος, 51' Μενδρινός

Κόκκινες:

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Ο Παναθηναϊκός κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο με μια αλλαγή σε σχέση με το ντέρμπι με την ΑΕΚ αλλά με αλλαγή και στο σύστημα από τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Ο Ζέκα πήρε την θέση του Λέτο και το τριφύλλι έπαιξε με ένα 4-1-4-1 που σε φάση επίθεσης γινόταν 4-3-3. Συγκεκριμένα κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος και στην άμυνα η τετράδα που έπαιξε και με την ΑΕΚ. Ο Μαρινάκης στα δεξιά, ο Χουλτ αριστερά και οι Τελάντερ, Ευαγγέλου το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Μπροστά τους ως καθαρόαιμος αμυντικός χαφ ήταν ο Κουρμπέλης και η τετράδα μπροστά του ήταν ο Βιγιαφάνιες δεξιά, ο Ζέκα ως εσωτερικός δεξιός μέσος και ο Λουντ ως αριστερός και ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος αριστερό χαφ. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μπεργκ ο οποίος είχε βοήθειες από τους Βλαχοδήμο, Βιγιαφάνιες στην φάση επίθεσης του Παναθηναϊκού.

Από την άλλη ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε την ομάδα του με ένα αμυντικογενές σχήμα σε σχέση με την αναμέτρηση στα Περιβόλια. Ο έμπειρος τεχνικός με το 3-5-2 που επέλεξε θέλησε να κλείσει τους χώρους προς την εστία του Σωτηρίου ο οποίος βρέθηκε κάτω από τα γκολπόστ. Οι τρεις στόπερ ήταν οι Κάργας, Μπανανά και Πριντέντα ενώ η μεσαία γραμμή αποτελούνταν από τους Στάθη ως δεξί μπακ χαφ και τους Μουνάφο, Μενδρινό, Αποστολόπουλο στο κέντρο και τον Βάντερσον σε ρόλο αριστερού μπακ χαφ. Πιο μπροστά τους τον Σίγκνεβιτς και στην κορυφή τον Γιακουμάκη.

ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΜΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ

Το παιχνίδι στο πρώτο εικοσάλεπτο δεν είχε ρυθμό. Ο Παναθηναϊκός όπως ήταν λογικό όντας ανώτερος και παίζοντας στην έδρα του πήρε την πρωτοβουλία του ματς και προσπάθησε με καλή κυκλοφορία να μπορέσει να γίνει απειλητικός χωρίς όμως να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Σωτηρίου. Από την άλλη η ομάδα των Χανίων ήταν την περισσότερη ώρα σε φάση άμυνας και κρατούσε ελάχιστη ώρα την μπάλα στην κατοχή της με αποτέλεσμα να μην δημιουργεί κινδύνους στην περιοχή του Παναθηναϊκού.

Φτάσαμε έτσι στο 24' λεπτό όπου οι πράσινοι κέρδισαν πέναλτι, αμφισβητούμενο μεν αλλά με τον Καραντώνη αρκετά κοντά στην φάση. Ο Κάργκας φάνηκε να αγκαλιάζει τον Ευαγγέλου παρατεταμένα και ο διαιτητής από την Ημαθία έδειξε την άσπρη βούλα.

Ο Μπεργκ δυο λεπτά αργότερα ανέλαβε την εκτέλεση του και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Σωτηρίου ο οποίος μάντεψε σωστά αλλά παρά την προσπάθεια του δεν μπόρεσε να μπλοκάρει και το τριφύλλι άνοιξε το σκορ.

ΠΙΕΣΗ, ΑΣΙΣΤ ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΕΡΓΚ

Το προβάδισμα που πήραν οι πράσινοι όπως ήταν λογικό ανέβασε και την ψυχολογία των παικτών του Μαρίνου Ουζουνίδη και τρία λεπτά αργότερα ήρθε ένα ακόμη γκολ για το τριφύλλι προϊόν της πίεσης. Ο Ζέκα πίεσε μια μπαλιά προς τον Σωτηρίου ο οποίος απομάκρυνε εσπευσμένα με στόχο τον Μουνάφο που έκανε λάθος κεφαλιά προς τον Βιγιαφάνιες. Ο Αργεντινός έγινε κάτοχος της μπάλας, μπήκε κάθετα προς την περιοχή και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε πανέμορφα στον Μπεργκ ο οποίος με ωραίο πλασέ έγραψε το 2-0 για τον Παναθηναϊκό.

Ο Σουηδός θα μπορούσε να φτάσει στο χατ τρικ στο 34' όταν σε μια πανέμορφη φάση που έβγαλαν οι πράσινοι από τα αριστερά ο Χουλτ έκανε τη συρτή μπαλιά προς τον Μπεργκ ο οποίος με ένα έξυπνο άγγιγμα προσπάθησε να της αλλάξει πορεία και να την στείλει προς τα δίχτυα αλλά ο Σωτηρίου με όμορφη επέμβαση έπιασε την μπάλα και απέτρεψε τον Παναθηναϊκό από το 3-0.

ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ

Από τη στιγμή που δεν έγινε το 3-0 ώστε να "κλειδώσει" το τριφύλλι το ματς ο Πλατανιάς μπόρεσε και βγήκε στην επίθεση, όπως έκανε και στο ματς με τον Ολυμπιακό και κατάφερε να μειώσει το σκορ αρκετά γρήγορα.

Ήταν το 37' λεπτό όταν οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη σωστή επιθετική τους ανάπτυξη έφτασαν στο γκολ. Ο Αποστολόπουλος βγήκε ωραία στο χώρο από δεξιά, γύρισε στον αφύλακτο Γιακουμάκη, που με το αριστερό πλάσαρε ψύχραιμα τον Βλαχοδήμο και μείωσε σε 2-1.

Έξι λεπτά αργότερα μάλιστα ο Πλατανιάς όπως ακριβώς και στο ματς με τον Ολυμπιακό θα μπορούσε να ισοφαρίσει και να κάνει το 2-2 πριν φύγει το ημίχρονο. Σε κόρνερ από τα αριστερά στο 43' ο Πριντέτα πήγε πρώτος στην μπάλα μετά την εκτέλεση του Βάντερσον, αλλά με το κεφάλι δεν μπόρεσε να σημαδέψει σωστά.

ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ ΣΕ 4-4-2 Ο ΠΑΡΑΣΧΟΣ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Παράσχος έριξε στο ματς τον Ντίνα αντί του Κάργα και γύρισε το σύστημα της ομάδας του σε καθαρό 4-4-2 με τους Στάθη, Βάντερσον ως μπακ και τους Μπανανά, Πριντέντα ως κεντρικούς αμυντικούς. Οι Μουνάφο, Μενδρινός ήταν τα δυο κεντρικά χαφ με τους Αποστολόπουλο, Ντίνα να παίζουν στις πλευρές και τους Γιακουμάκη, Σίγκνεβιτς στην κορυφή.

Ο Πλατανιάς παρά το γεγονός ότι έκανε πιο επιθετικό το σύστημα του απείλησε λιγότερο απ' ότι στο πρώτο ημίχρονο και αυτό μόνο με εκτελέσεις στημένων. Από την άλλη πλευρά οι πράσινοι είχαν όπως και στο πρώτο μέρος δυο-τρεις καλές στιγμές για ένα ακόμη γκολ αλλά ούτε αυτοί μπόρεσαν να το βρουν και να καθαρίσουν το ματς.

Στο 53' ο Μπεργκ βγήκε σε ρόλο δεξιού εξτρέμ και την κατάλληλη στιγμή ο Σουηδός έβγαλε την σέντρα προς τον Βιγιαφάνιες ο οποίος από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε σύριζα από το αριστερό δοκάρι του Σωτηρίου.

Δέκα λεπτά αργότερα οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη βγήκαν πανέμορφα στην αντεπίθεση. Ο Βιγιαφάνιες καθυστέρησε λίγο να δώσει στον Βλαχοδήμο ο οποίος μπήκε στην περιοχή, έκοψε την μπάλα προ του Μουνάφο, ζητώντας μάλιστα και πέναλτι αλλά η μπάλα έφτασε από τις κόντρες στον Μπεργκ. Ο Σουηδός γύρισε πρόσωπο προς την εστία αλλά ο Σωτηρίου είχε βγει γρήγορα και έκλεισε το οπτικό πεδίου του διεθνή επιθετικού και έκοψε την μπάλα.

Στο 68' και πάλι ο Παναθηναϊκός απείλησε όταν μετά από γύρισμα του Βιγιαφάνιες από τα δεξιά ο Βλαχοδήμος δεν μπόρεσε να βάλει το πόδι του όπως θα ήθελε για να πλασάρει τον Σωτηρίου. Ο γκολκίπερ του Πλατανιά μάλιστα είχε γρήγορη αντίδραση και στο 70' όταν διάβασε σωστά τη φάση και βγήκε να μαζέψει την μπάλα από την κάθετη του Βιγιαφάνιες προς τον Βλαχοδήμο.

Η τελευταία καλή στιγμή στο ματς άνηκε στον Πλατανιά, η μοναδική ουσιαστική του ευκαιρία στο δεύτερο μέρος, στο 90' όταν σε σέντρα από τα δεξιά ο Σίγκνεβιτς νίκησε δυο πράσινους στον αέρα αλλά η κεφαλιά του έφυγε έξω.

Πηγή: Sport24.gr

Δημοφιλή