Επιστολή στον Ξάνθο απέστειλε ο δήμαρχος Λέσβου ζητώντας την πρόσληψη ενός ακόμα γιατρού στο νησί

Επιστολή στον Ξάνθο απέστειλε ο δήμαρχος Λέσβου ζητώντας την πρόσληψη ενός ακόμα γιατρού στο νησί
Eurokinissi

Την ανάγκη για έναν δεύτερο γιατρό, ειδικότητας παθολόγου - ογκολόγου, στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, επισημαίνει με επιστολή του στον υπουργό υγείας Ανδρέα Ξάνθο, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ο οποίος και ζητά την κάλυψη της δεύτερης θέσης με πρόσληψη ενός ακόμη γιατρού.

Έπειτα από συγκεκριμένες αναφορές του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λέσβου, όπως τονίζει ο δήμαρχος, προκύπτει ότι κάνοντας χρήση της κανονικής άδειάς του ο τακτικός ογκολόγος της Μονάδας, η Ογκολογική Μονάδα του Νοσοκομείου ουσιαστικά παύει τη λειτουργία της.

Παράλληλα, η έλλειψη προσωπικού για τη διαχείριση 2.978 εισαγωγών για χημειοθεραπείες (στοιχεία εισαγωγών για το έτος 2015) εκ των οποίων οι 2.200 περίπου στο Ογκολογικό και άλλων 3.370 εξωτερικών επισκέψεων (καταγεγραμμένων στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση στον κωδικό του μοναδικού σήμερα, στο νοσοκομείο, Ογκολόγου) δημιουργεί συνθήκες επισφαλούς λειτουργίας.

«Όπως καταλαβαίνετε, αποτελεί υψίστης σημασίας ζήτημα η λειτουργία του Ογκολογικού Τμήματος και αυτό συνεπάγεται την επάρκεια προσωπικού και συγκεκριμένα Ιατρών. Θα παρακαλούσα, λοιπόν, να εξετάσετε το συντομότερο δυνατόν το ενδεχόμενο της προκήρυξης μόνιμης θέσης Ιατρού ειδικότητας Παθολογικής Ογκολογίας, για το Νοσοκομείο Μυτιλήνης» αναφέρει ο δήμαρχος Λέσβο, στην επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή