Επίθεση Μαξίμου σε Μητσοτάκη: Στην Ολομέλεια δεν μίλησε για το δάνειο του και τον Κήρυκα Χανίων

Επίθεση Μαξίμου σε Μητσοτάκη: Στην Ολομέλεια δεν μίλησε για το δάνειο του και τον Κήρυκα Χανίων
(Photo by Nicolas Koutsokostas/Corbis via Getty Images)
(Photo by Nicolas Koutsokostas/Corbis via Getty Images)
Nicolas Koutsokostas via Getty Images

Προνομιακή και φωτογραφική ρύθμιση για το δάνειο της εφημερίδας του εξασφάλισε προ ολίγων μηνών ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με όσα διαρρέουν κυβερνητικοί κύκλοι. Με αφορμή την συζήτηση για τα δάνεια των ΜΜΕ επισημαίνουν ότι στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ «δεν βρήκε να πει μισή λέξη για το προσωπικό του δάνειο που αφορούσε στην εφημερίδα «Κήρυκας Χανίων»».

Όπως υπενθυμίζουν κυβερνητικοί παράγοντες «ο Κ. Μητσοτάκης, ως «Κήρυκας Χανίων», πήρε από τράπεζα, το 2005, δάνειο ύψους 300.000 ευρώ για το οποίο δεν είχε καταβάλει παρά μόνο μία δόση έως το 2016!». Και προσθέτουν τι για το δάνειο αυτό «έτυχε μιας ευνοϊκής ρύθμισης, μετά τις αποκαλύψεις στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής: θα καταβάλει 23 δόσεις των 3.000 ευρώ, ενώ, για την τελευταία δόση των 630.000 ευρώ, θα έχει την δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης». «Αυτή, η φωτογραφική ρύθμιση δεν είναι ενάντια στους φορολογούμενους; Δεν λειτουργεί στην πλάτη τους; Έντεκα χρόνια δεν είχατε πληρώσει ούτε μία δόση! Ποιος πολίτης θα μπορούσε να το κάνει και δεν θα του είχαν πάρει το σπίτι ή την επιχείρησή του; Και ποιος πολίτης θα μπορούσε να προχωρήσει σε μία τόσο εξόφθαλμα ευνοϊκή ρύθμιση υπέρ του;», ρωτούν τον πρόεδρο της ΝΔ οι ίδιες κυβερνητικές πηγές.

Μάλιστα υπενθυμίζουν πω όταν στη Βουλή ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει διάθεση να βοηθήσει, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα σταθερό θεσμικό πλαίσιο για τη διάσωση των μέσων ενημέρωσης, εφόσον υπάρξει «μεγάλη συναίνεση των πολιτικών κομμάτων, αν όχι όλων, της μεγάλης πλειοψηφίας τους», ο Κ. Μητσοτάκης «αρνήθηκε οποιοδήποτε θεσμικό πλαίσιο διάσωσης για τα μέσα ενημέρωσης. Πράγμα που εκμηδενίζει τις πιθανότητες να υπάρξει συναίνεση για ένα θεσμικό πλαίσιο που θα έδινε τη δυνατότητες διάσωσης των θέσεων εργασίας των μέσων ενημέρωσης που βρίσκονται σε κρίση».

Δημοφιλή