Η στιγμή που ο υποστηρικτής της ανωτερότητας της Λευκής Φυλής Richard Spencer δέχεται μπουνιά live

Η στιγμή που ο υποστηρικτής της ανωτερότητας της Λευκής Φυλής Richard Spencer δέχεται μπουνιά live
Twitter

Ο ακροδεξιός Richard Spencer, πολιτικός, επικεφαλής του εθνικιστικού think tank National Policy Institute και υποστηρικτής της ανωτερότητας της Λευκής Φυλής και του Donald Trump δέχτηκε μπουνιά ενώ μιλούσε στη κάμερα. Πρόκειται για τον άνθρωπο που εφηύρε τον όρο «alt right», σε μία προσπάθεια να κάνει τον ρατσισμό και τον εθνικισμό των λευκών να ακούγεται ως ένα λιγότερο εξτρεμιστικό και γεμάτο μίσος κίνημα (με μεγάλη αποτυχία).

Ο Richard Spencer δέχτηκε επίθεση κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά της ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Spencer μιλούσε στην κάμερα για τη σημασία του Pepe the frog, έναν χαρακτήρα καρτούν που οι εθνικιστές έχουν υιοθετήσει ως το δικό τους σύμβολο, σε έναν δημοσιογράφο, όταν ένας άγνωστος εμφανίστηκε και του έδωσε μπουνιά στο πρόσωπο.

Αν και προς το παρόν δεν έκανε καταγγελία στην αστυνομία, αλλά είπε ότι σκοπεύει να το κάνει. Δήλωσε επίσης μέσω Twitter ότι «δεν έπαθε κάτι σοβαρό».

Αν και ο ίδιος αρνείται ότι είναι ρατσιστής και υποστηρικτής της ανωτερότητας της Λευκής Φυλής, είναι εκείνος ο άνθρωπος που έχει καλέσει σε «μία ειρηνική εθνική κάθαρση» και έχει δηλώσει ότι η «η Αμερική ανήκει στους λευκούς άνδρες».

Ποιος όμως μπορεί να ξεχάσει αυτές τις δηλώσεις και αυτό το βίντεο; Όχι εμείς πάντως.

Δημοφιλή