Κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.: Αποστρατεύτηκε ο Σφακιανάκης και ανακοινώνει Ινστιτούτο

Κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.: Αποστρατεύτηκε ο Σφακιανάκης και ανακοινώνει Ινστιτούτο
Eurokinissi

Η αποστρατεία του πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη σημάδεψε τις τακτικές κρίσεις ανώτατων αξιωματικών της Αστυνομίας που ξεκίνησαν το Σάββατο στη λεωφόρο Κατεχάκη.

Ο κ. Σφακιανάκης υποδέχθηκε την απόφαση του Συμβουλίου Κρίσεων με μια ανάρτηση στο Facebook στην οποία προαναγγέλει τα επόμενα βήματα του:

"Το πλήρωμα του Χρονου έφτασε η πτήση προσγειώθηκε πλην ομως δεν έχει φτάσει στο τελικό προορισμό .,

Φίλοι μου σας ανακοινώνω ότι απο σήμερα θα με βρίσκετε στο Ινστιτούτο μου που για σας δημιουργώ ..

Η Αστυνομία σήμερα αποφάσισε οτι δεν θέλει άλλο τις υπηρεσίες μου ., εγώ όμως θα συνεχίζω να τις δίνω ., όπως με ξέρατε μέχρι σήμερα .!

Το Προγραμμα μου για τος επισκέψεις ανα Νομό θα σας το ανακοινώσω σύντομα ... σε συνέντευξη Τυπου την Δευτέρα 23/1 Κ ώρα 19:30 στο INTERCONTINENTAL.,

Καλή Αρχή σε όλους μας Κ είναι πολλοί αυτοί που θα ακολουθήσουν το νέο εγχείρημα - στόχο ανά την Ελλάδα".

Σε ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των κρίσεων αναφέρεται:

Υπό την προεδρία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα και τη συμμετοχή δύο αντιστρατήγων του Στρατού Ξηράς, συνεδρίασε το Συμβούλιο Κρίσης Αντιστρατήγων Αστυνομίας και έκρινε τους αντιστράτηγους, ως ακολούθως:

Διατηρητέους τους:

* Αριστείδη Ανδρικόπουλο,

* Μιχαήλ Καραμαλάκη

* Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.

Ευδόκιμα τερματίσαντα τη σταδιοδρομία του τον Ιωάννη Διαμαντόπουλο, στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι με Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε χτες στο ΦΕΚ, προστέθηκε μία ακόμα θέση αντιστράτηγου στην Αστυνομία. Έτσι από πέντε γίνονται έξι οι αντιστράτηγοι, ενώ σύμφωνα με το ίδιο ΠΔ, στις οργανικές θέσεις της ΕΛΑΣ, μειώνονται κατά δύο οι υπαστυνόμοι.

Ο έκτος αντιστράτηγος θα ονομάζεται Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων.

Κατόπιν αυτού, για την κάλυψη των κενών θέσεων θα προαχθούν δύο υποστράτηγοι στον βαθμό του αντιστρατήγου.

Που τοποθετούνται

Τη συγκεκριμένη νέα θέση αντιστρατήγου, γενικού επιθεωρητή Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, με απόφαση του αρχηγού Κων/νου Τσουβάλα, καταλαμβάνει η μέχρι χτες επιτελάρχης του Σώματος, αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, η οποία είναι γνώστης του προσφυγικού- μεταναστευτικού οσο κανείς άλλος στην Αστυνομία και με τεράστια εμπειρία και ικανότητα χειρισμού των θεμάτων αλλοδαπών σε διεθνές επίπεδο.

Με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, επίσης, τοποθετείται στη θέση του υπαρχηγού του Σώματος, ο αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ενώ οι άλλοι τρεις αντιστράτηγοι τοποθετούνται ως εξής:

-Μιχαήλ Καραμαλάκης, προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

-Αντώνιος Μπάκας, γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.

-Χρήστος Δραγατάκης, γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Oι κρίσεις στους υποστράτηγους

Υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα και τη συμμετοχή των Αντιστρατήγων του Σώματος Αριστείδη Ανδρικόπουλου και Μιχαήλ Καραμαλάκη, συνεδρίασε το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων και έκρινε τους (22) Υποστρατήγους της Ελληνικής Αστυνομίας (-20- Γενικών Καθηκόντων, -1- Ειδικών Καθηκόντων-Υγειονομικό και -1- Ειδικών Καθηκόντων Εγκληματολογικών Εργαστηρίων).

Ειδικότερα:

Έκρινε προακτέους στο βαθμό του Αντιστρατήγου, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, τους κατωτέρω Υποστράτηγους:

1. ΜΠΑΚΑ Αντώνιο

2. ΔΡΑΓΑΤΑΚΗ Χρήστο

Έκρινε διατηρητέους τους κατωτέρω Υποστράτηγους:

1. ΚΩΤΣΑΚΗ Γεώργιο

2. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ Αλκιβιάδη

3. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ Ανδρέα

4. ΠΑΠΑΖΑΦΕΙΡΗ Χρήστο

5. ΠΛΟΥΜΗ Εμμανουήλ

6. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ Ανδρέα

7. ΚΟΤΣΙΑΦΤΗ Δημήτριο

8. ΠΑΝΟΥΣΗ Σωτήριο

9. ΜΑΛΕΒΙΤΗ Ηλία, Υγειονομικό

10. ΜΗΝΙΑΤΗ Πηνελόπη, Εγκληματολογικών Εργαστηρίων

Έκρινε ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, τους κατωτέρω δέκα (10) Υποστρατήγους Γενικών Καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του Αντιστράτηγου εκτός οργανικών θέσεων και τους απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου της θέσης που κατείχαν, θα αποστρατευθούν δε ύστερα από τριάντα (30) ημέρες:

1. ΜΩΥΣΙΔΗ Βασίλειο

2. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ Εμμανουήλ

3. ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗ Γεώργιο

4. ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΚΗ Νικόλαο

5. ΤΖΙΓΚΟ Βασίλειο

6. ΚΟΥΤΣΙΑΡΗ Θεόδωρο

7. ΤΣΟΛΚΑ Φώτιο

8. ΓΡΗΓΟΡΑΚΗ Εμμανουήλ

9. ΤΣΑΡΔΙΝΑΚΗ Κωνσταντίνο

10. ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗ Νικόλαο

Δημοφιλή