Politico: Οι φτωχοί μουσουλμάνοι της Γαλλίας θα ψηφίσουν την Λεπέν

Politico: Οι φτωχοί μουσουλμάνοι της Γαλλίας θα ψηφίσουν την Λεπέν
detail of graffiti painted illegally on public wall in Montmartre,Paris,France,Europe
detail of graffiti painted illegally on public wall in Montmartre,Paris,France,Europe
Frederic Soreau via Getty Images

Η επικεφαλής Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν, η οποία κατηγορείται για υποκίνηση μίσους μετά από δηλώσεις της για το Ισλάμ, αναμένεται να δεχτεί την στήριξη μεγάλης μερίδας μουσουλμάνων, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Politico.

Ο δημοσιογράφος Δαυίδ Πατρικαράκος ταξίδεψε μέχρι το Ομπερβιγιέ, ένα από τα «ξεχασμένα» προάστια του Παρισιού όπου κατοικούν πολλοί μουσουλμάνοι. Εκεί, συνάντησε νέους και ηλικιωμένους που, αφότου ξεκαθάρισαν πως δεν εμπιστεύονται κανέναν πολιτικό, δήλωσαν ότι θα ψήφιζαν την Λεπέν. Άλλοι θέλουν να τιμωρήσουν τους δεξιούς και αριστερούς πολιτικούς που ανήκουν στο «σύστημα», ενώ μερικοί πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα στραφεί η προσοχή στην ξεχασμένη αυτή κοινότητα. Κανένας από όσους μίλησαν δεν πιστεύει ότι το ακροδεξιό κόμμα θα καταφέρει να περιορίσει τα δικαιώματά τους ή να υποβαθμίσει περαιτέρω την ποιότητα της ζωής τους.

«Δεν είμαι κατά της Λεπέν. Εάν νικήσει αυτό θα είναι κάτι καλό. Οι αριστεροί και οι δεξιοί είναι όλοι τους μπάσταρδοι. Υπόσχονται διάφορα και μετά δεν τα πραγματοποιούν. Ας ψηφίσουμε την Λεπέν για να δούμε τι θα γίνει. Δεν θα αλλάξει κάτι για εμάς», δήλωσε ένας νεαρός μουσουλμάνος επαγγελματίας οδηγός.

Ο νεαρός, σύμφωνα με το Politico, δεν πιστεύει ότι το Εθνικό Μέτωπο θα επηρεάσει τις ζωές τους προς το χειρότερο. Όπως είπε, η μουσουλμανική κοινότητα είναι πολύ μεγάλη για να εκδιωχθεί δια της βίας, ενώ αυτή είναι που κρατά την γαλλική οικονομία.

«Είμαστε πολλοί. Στην Γαλλία λέμε ότι κατά την διάρκεια του Ραμαζανιού, οι γαλλική οικονομία επιβραδύνεται και όταν το Ραμαζάνι λήγει, αυτή μπαίνει πάλι στους ρυθμούς της. Αυτό το βλέπεις και με τα μάτια σου... οι δρόμοι είναι άδειοι», είπε και συμπλήρωσε: «Κοίτα, δεν έχουμε προβλήματα. Οι Χριστιανοί είναι τα αδέλφια μας. Με τους Εβραίους... τα πράγματα είναι διαφορετικά».

Ένας άλλος, μεγαλύτερος σε ηλικία άνδρας, από την Ακτή Ελεφαντοστού δηλώνει πως, αν και δεν μπορεί να ψηφίσει, εάν ψήφιζε θα στήριζε την Λεπέν.

«Θα σας εκπλήξω. Δεν μπορώ να ψηφίσω, όμως αν μπορούσαν ίσως να ψήφιζα υπέρ της Λεπέν. Οι άλλοι πολιτικοί είναι ασυνεπείς. Αυτή είναι τουλάχιστον ειλικρινής. Και τέλος πάντων, όταν γίνει μέρος του συστήματος δεν θα μπορεί να κάνει πολλά», είπε.

Δημοφιλή