Χειροτερεύει ο καιρός από το βράδυ, με βροχές και καταιγίδες

Χειροτερεύει ο καιρός από το βράδυ, με βροχές και καταιγίδες
Sooc

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπει από απόψε το βράδυ και από νοτιοδυτικά η ΕΜΥ, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και πιθανώς τοπικά από χαλαζοπτώσεις. Επίσης, προβλέπονται κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν το βράδυ στα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο και πιθανώς στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Την Τρίτη αναμένονται στα νησιά του Ιονίου τις πρωινές ώρες, στην Πελοπόννησο (κυρίως στα παραθαλάσσια) και πιθανώς στην Αττική και την Κρήτη μέχρι τις μεσημβρινές ώρες, καθώς και κατά τόπους σε όλη τη νησιωτική χώρα. Την Τετάρτη αναμένονται στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν απόψε στα ορεινά- ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς, της Πελοποννήσου καθώς και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (πάνω από τα 300 μέτρα). Για την Τρίτη αναμένονται στις προαναφερθείσες περιοχές μέχρι τις απογευματινές ώρες και στα ορεινά – ημιορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (πάνω από τα 300 μέτρα) της κεντρικής- ανατολικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Την Τετάρτη στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Δημοφιλή