O επί 20 χρόνια κουρέας του Ομπάμα μοιράζεται την αγαπημένη του ιστορία με τον πιο διάσημο πελάτη του

O επί 20 χρόνια κουρέας του Ομπάμα μοιράζεται την αγαπημένη του ιστορία από τον πιο διάσημο πελάτη του
US President Barack Obama offers leans over for a boy to feel his hair during a visit to an elementary school at MacDill Air Force Base in Tampa, Florida on September 17, 2014. AFP PHOTO/Mandel NGAN (Photo credit should read MANDEL NGAN/AFP/Getty Images)
US President Barack Obama offers leans over for a boy to feel his hair during a visit to an elementary school at MacDill Air Force Base in Tampa, Florida on September 17, 2014. AFP PHOTO/Mandel NGAN (Photo credit should read MANDEL NGAN/AFP/Getty Images)
MANDEL NGAN via Getty Images

Ο Ζαρίφ, γεννημένος και μεγαλωμένος στο Σικάγο δουλεύει εδώ και δεκαετίες στο Hyde Park Hair Salon, το κουρείο που έχουν επιλέξει από τον Μοχάμεντε Άλι έως τον Σπάικ Λι για την περιποίηση των μαλλιών τους.

Ο Ζαρίφ όμως είναι και ο άνθρωπος που επί 20 χρόνια κουρεύει και περιποιείται τα μαλλιά του τέως, πια προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα ενώ τα τελευταία επτά και πλέον χρόνια διατέλεσε και Πρώτος Κουρέας των Ηνωμένων Πολιτειών- ή αλλιώς FBOTUS δηλ First Barber Of The United States εκ του POTUS δηλ President Of The United States.

Για πολλούς δε η τεχνική του Ζαρίφ, στην οποία οφείλεται- πέρα από τα γονίδια- το γεγονός πως ο Ομπάμα αν και έκανε την πιο αγχωτική δουλειά στον πλανήτη- αν και τα μαλλιά του έχουν «γκριζάρει», παραμένουν δυνατά και υγιή.

Σε ό,τι αφορά τον Ομπάμα ως πελάτη του κουρείου, ο Ζαριφ, μιλώντας στο Complex υποστηρίζει πως όταν επισκέπτονται το κατάστημα, ενεργεί ακριβώς όπως και κάθε άλλος πελάτης.

«Σίγουρα θα πάρει μέρος σε όλες τις συζητήσεις. Θα ασχοληθεί με το θέμα που έχεις. Είναι πολύ έξυπνος αλλά δεν κάνει επίδειξη. Θα ακουμπήσει πίσω, για το κούρεμα και θα ακούσει τι έχουν να πουν οι άλλοι».

Η επίσκεψη του Ομπάμα όμως που θυμάται περισσότερο από κάθε άλλη είναι, όπως λέει, η πιο απλή: «Όταν συνήθιζε να φέρνει πότε-πότε τα κορίτσια στο μαγαζί. Όταν ήταν ακόμη μικρά. Βέβαια ήταν τόσο μικρές που όταν κάθονταν στην καρέκλα τα πόδια τους δεν ακουμπούσαν στο πάτωμα. Νομίζω ήταν η Μαλια αυτή που τον ρώτησε μια μέρα: Μπαμπά γιατί κόβεις τα μαλλιά σου συνέχεια; Φαίνονται πάντα τα ίδια. Και εκε΄νςο της απάντησε: Αυτό είναι το ζητούμενο».

Tέλος «κουρέας του Ομπάμα», όπως όλοι τον αποκαλούν, είπε αρκετά και για τα μαλλιά του προέδρου. Όπως εξήγησε, τα μαλλιά του Ομπάμα έχουν κάποια ελαττώματα αλλά όπως εξηγεί είναι η «τεχνική» στο κούρεμα, η γραμμή που δίνεται, που κάνει τη διαφορά ενώ δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν χρησιμοποιεί ποτέ ξυράφι.

Δημοφιλή